«Έξοδος» στις αγορές σχεδιάζεται τον Ιούλιο, με 3ετές ομόλογο για να πάρει η Αθήνα 2 δις ευρώ, σύμφωνα με το bankingnews.gr. Πρόκειται για επανέκδοση αυτού που λήγει στις 17 Ιουλίου ή για μετονομασία και έκδοση νέου στη θέση του παλιού που λήγει.

Πρώτη προϋπόθεση είναι να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της αξιολόγησης για να έχει εξασφαλισθεί η εκταμίευση της δόσης των 8 δις ευρώ. Δεύτερη προϋπόθεση να έχει ενταχθεί η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της «Εφημερίδας των Συντακτών», Νίκος Σβέρκος, «το κρίσιμο δεν είναι να κλείσει το τεχνικό μέρος της συμφωνίας, που φαίνεται να έχει κλείσει και τα μέτρα να πηγαίνουν προς ψήφιση στο τέλος της εβδομάδας, αλλά το κρίσιμο είναι ποιος θα υποχωρήσει τελικά και αν θα τα βρουν Γερμανία και ΔΝΤ, στο θέμα του χρέους».

«Δυστυχώς δεν βλέπουμε την επόμενη μέρα. Όλα δείχνουν ότι το χρέος θα αποφασιστεί βάσει της απόφασης του Eurogroup του 2016, που λέει ότι στο τέλος του 2018 θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις και τα μέτρα- και δυστυχώς η κυβέρνηση επιμένει ότι ούτε νέα μέτρα υπάρχουν κτλ» τόνισε ο δημοσιογράφος του «Ελεύθερου Τύπου», Γιάννης Τσαπρούνης.

Την προσπάθεια για έξοδο στις αγορές που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση,  ανέφερε και ο πολιτικός συντάκτης του STAR, Πέτρος Μποτσαράκος, με τον κ.Σβέρκο να διευκρινίζει ότι «έχει φτιαχτεί ένα σχέδιο να γίνουν κάποιες μικρότερες «έξοδοι» στις αγορές, ώστε να σταθεροποιηθούν και τα επιτόκια».

Tags: