Διεθνείς επαφές Τσίπρα για το χρέος

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

Δυο σημαντικές συναντήσεις προγραμματίζει το Μέγαρο Μαξίμου στο πλαίσιο των κυβερνητικών προσπαθειών για την επιτυχή κατάληξη της προσπάθειας ρύθμισης του ελληνικού χρέους. Και οι δυο συναντήσεις είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθούν μέσα στο Μάιο.

Η πρώτη συνάντηση Τσίπρα  αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 14 με 16 Μαΐου στην Κίνα, με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός όσο και η διευθύντρια του Ταμείου θα βρεθούν στο Πεκίνο  για το φόρουμ BELT AND ROAD στο οποίο θα συμμετέχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από 28 χώρες και επικεφαλής από 61 διεθνείς οργανισμούς.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα είναι η συμμετοχή του Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα, προϋπόθεση για την οποία αποτελεί μια ξεκάθαρη γραπτή δέσμευση των Ευρωπαίων στο Eurogroup της 22ας Μαΐου για ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Η δεύτερη σημαντική επαφή του πρωθυπουργού είναι πιθανό να γίνει στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 25 Μαΐου με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης με τα μέτρα και τα αντίμετρα που τη συνοδεύουν κρατούν ψηλά το πολιτικό θερμόμετρο στην Αθήνα 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top