Άγριος πολιτικός καυγάς μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ

Mετά την πρόταση Μητσοτάκη να επιστρέψει το 0,5% του ΑΕΠ από το πλεόνασμα του 2016

Άγριος πολιτικός καυγάς ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ μετά την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιστρέψει το 0,5% του ΑΕΠ από το πλεόνασμα του 2016 στους πολίτες και την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών ότι αν θέλει να γίνει πρωθυπουργός οφείλει να γνωρίζει τα βασικά, διαφορετικά είναι επικίνδυνος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ,  επιχειρώντας να κάνει ρελάνς,  κάλεσε την κυβέρνηση να επιστρέψει εδώ και τώρα 865 εκ ευρώ από την υπέρβαση του πλεονάσματος στην κοινωνία με συγκεκριμένες ελαφρύνσεις

«Ας θυμόταν να κάνει τον κουβαρντά, πριν λίγους μήνες, όταν καταψήφιζε στη Βουλή τα 620 εκατ. ευρώ για τους χαμηλοσυνταξιούχους» σχολίασε το Μέγαρο Μαξίμου, όπως έγραψε προηγουμένως το star.gr.  

«Eίναι ένα πάρα πολύ συγκεκριμένο πακέτο το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα η κυβέρνηση τώρα, με το πλεόνασμα που είχε από το 2016, να έρθει και να το αποδώσει στην ελληνική οικονομία και στην ελληνική κοινωνία» δήλωσε στην εκπομπή “Live U!” του Star και στην Πόπη Τσαπανίδου,  η πρώην υπουργός και Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η αντίδραση του Υπουργείου Οικονομικών ήταν πως αν επικρατήσει η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τίθεται σε κίνδυνο το πλεόνασμα του 2017. Μια παραδοχή που έρχεται σε αντίθεση με όσα έλεγε μέχρι σήμερα  η κυβέρνηση,  η οποία εμφανιζόταν σίγουρη ότι αφού πετύχαινε μεγάλο πλεόνασμα μία χρονιά, θα το μετέφερε και στην επόμενη

"Επειδή το πρωτογενές πλεόνασμα έχει την ιδιότητα να μεταφέρεται από τη μια χρονιά στην άλλη, αυτό σημαίνει ότι η προβολή για το 2019 θα είναι πάλι περίπου στο 3,5%" δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Το υπουργείο Οικονομικών και η νέα κόντρα με τη ΝΔ

48 ώρες μετά το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ, λέει το ακριβώς αντίθετο..

«Τα πρωτογενή πλεονάσματα δεν χάνονται, ούτε εξαφανίζονται, επειδή δεν μεταφέρονται»

 "Αυτογελοιοποιείται καθώς δήθεν εγκαλεί την αντιπολίτευση γιατί δεν ψήφισε το εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους στο τέλος του 2016, όταν το ίδιο το υπουργείο οικονομικών λέει ότι τα αποτελέσματα του 2016 θα τα ξερουμε στο τέλος του 2017» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

Από το Μέγαρο Μαξίμου συνέχισαν την κόντρα και ανέφεραν ότι «απ΄ ό,τι φαίνεται τα ιδιαίτερα μαθήματα που προσφέρθηκε να κάνει ο κ. Τσακαλώτος στον κ. Μητσοτάκη δεν αρκούν. Χρειάζεται να ανοίξουμε ολόκληρο φροντιστήριο για τη ΝΔ».

Αντιδράσεις και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης

«Αρνείται η Κυβέρνηση να αξιοποιήσει την ρητά προβλεπόμενη από το ισχύον πρόγραμμα δυνατότητα για απόδοση στην οικονομία και στην κοινωνία, των επιπλέον χρημάτων που εισέπραξε» δήλωσε για το ζήτημα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.    

«Τα όποια λεφτά να πάνε στην πραγματική οικονομία και όχι απλά ως ενέσεις χριστουγεννιάτικες σε πληθυσμιακές ομάδες που νιώθει την ανάγκη να ενισχύει ο κ. Τσίπρας» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στον Alpha 989.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top