Νέο μήνυμα έστειλε στην Άγκυρα από Δονούσα- Αμοργό ο Καμμένος

Και μήνυμα από τον Κοτζιά για την εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάννης σε Ίμβρο-Τένεδο

Nέο μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε απο τη Δονούσα και την Αμοργό , τις  οποίες  επισκέφτηκε σήμερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Όσοι περισσότεροι είμαστε τόσο περισσότερο μας φοβούνται, γιατί εμείς υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας, τα σπίτια μας, τις οικογένειές μας και την ιστορία μας. Δεν απειλούμε κανέναν, αλλά δεν είμαστε και διατεθειμένοι να δώσουμε τίποτα και σε κανέναν» δήλωσε από την Αμοργό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Χθες αναφέρθηκε σε βίαιους ηγέτες και το μυαλό κάποιων πήγε και στον Ταγίπ Ερντογάν

«Δυστυχώς δεν θα πάψουν  ποτέ να ηγούνται των λαών άνθρωποι που θέλουν να υπερισχύσουν με βίαιο τρόπο πάνω σε άλλους λαούς και άλλες θρησκείες και πολιτισμούς» δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Κοτζιάς: Η Τουρκία δεν τηρεί την Συνθήκη της Λωζάννης σε Ίμβρο- Τένεδο 

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατήγγειλε ότι η Τουρκία, εδώ και χρόνια έχει περιορίσει δραματικά το ελληνικό στοιχείο στην Ίμβρο και την Τένεδο.

«Η Τουρκία κατάργησε τη συνθήκη της Λωζάννης στην Ίμβρο και την Τένεδο χωρίς κόστος. Εμείς θα συνεχίσουμε να βάζουμε το θέμα με κάθε ευκαιρία»  τόνισε ο κ. Κοτζιάς.

Ο κ. Χρήστος Κάλφας, πρόεδρος του Συλλόγου Τενεδίων, ανέφερε ότι «είμαστε στο «και πέντε». Υπάρχουν μόνο 8 άτομα, κυρίως υπερήλικες και το καλοκαίρι γίνονται 25-30».

Από την πλευρά του,  ο κ. Πάρις Ασανάκης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων, επισήμανε ότι «η Ίμβρος εδώ και καιρό βρίσκεται σε τροχιά αναγέννησης του ελληνικού στοιχείου απο τις στάχτες του». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top