Επίθεση βουλευτή στους καπνιστές υπουργούς της Κυβέρνησης: Δεν είναι εικόνα αυτή για Πολάκη - Μουζάλα!

«Πυρά» και κατά Ξανθού ο οποίος παραδέχθηκε ότι δεν εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος

Επίθεση βουλευτή στους καπνιστές υπουργούς της Κυβέρνησης: Δεν είναι εικόνα αυτή για Πολάκη - Μουζάλα!

Επίθεση στην κυβέρνηση, για την εικόνα που παρουσιάζουν υπουργοί της που καπνίζουν δημοσίως ακόμη και σε κλειστούς χώρους  - με ονομαστική αναφορά στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα  (σ.σ. οι οποίοι αξίζει να σημειωθεί ότι είναι και οι δύο γιατροί!) -  όπως και για την μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου,  εξαπέλυσε ο  βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Μπαργιώτας.    

             

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής και απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο  κ. Μπαργιώτας επισήμανε ότι το  κόστος στη δημόσια υγεία από το κάπνισμα ισοδυναμεί με το 1,5 % του ΑΕΠ και ανέφερε  ότι υπάρχει πλήρης ατιμωρησία. «Όλοι καπνίζουν  παντού  όπου και όποτε θέλουν και αυτό αφορά και τη Βουλή και τα νοσοκομεία» τόνισε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.  

«‘Εχετε  δίκιο ότι ο νόμος δεν εφαρμόζεται» παραδέχθηκε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος  πρόσθεσε:  «Δεν θέλω να δικαιολογηθώ,  υπάρχει αδράνεια». Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι εκδόθηκε νέα εγκύκλιος για την εφαρμογή του νόμου, αλλά υποστήριξε ότι  δεν αρκεί και ότι απαιτείται  διυπουργική συνεργασία.  

«Είναι αυτό που λένε ότι πρέπει να ψηφιστεί ένας νέος νόμος για να εφαρμοστεί ο παλιός» ανταπάντησε αιχμηρά ο κ. Μπαργιότας,  ο οποίος κατήγγειλε ότι «στα νοσοκομεία λένε ότι δεν καπνίζουν,  αλλά δεν κοιτάζουν στα περβάζια των παραθύρων που είναι γεμάτα γόπες».  

Συμπλήρωσε ο ίδιος, αναφερόμενος ονομαστικά σε υπουργούς  της κυβέρνησης:  «Από την  πολιτεία έχουμε την εικόνα του κ. Πολάκη και του κ. Μουζάλα να καπνίζουν παντου».

Ο κ. Μπαργιώτας ζήτησε τέλος να υπάρξει ενημερωτική εκστρατεία πως «το κάπνισμα δεν είναι δικαίωμα μέσα στον κλειστό χώρο,  είναι παραβατικότητα».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top