ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ-ΦΩΤΙΑ στο νέο βιβλίο του Βαρουφάκη: Έφυγα γιατί απείλησαν την οικογένειά μου!

Τι έγραψε για Μέρκελ και Σαρκοζί

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ-ΦΩΤΙΑ στο νέο βιβλίο του Βαρουφάκη: Έφυγα γιατί απείλησαν την οικογένειά μου!

Σε αποκαλύψεις-φωτιά προχωρά ο Γιάνης Βαρουφάκης στο νέο του βιβλίο «Adults in the Room», το οποίο… αποθεώνει ο δημοσιογράφος Πολ Μέισον του Guardian.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών καταφέρεται ευθέως κατά της Άνγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί, αποκαλύπτοντας πως ήξεραν ότι το πρώτο το μνημόνιο ήταν καταστροφικό αλλά το στήριξαν για να μην καταρρεύσουν οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες.

«Η πρώτη αποκάλυψη είναι πως όχι μόνο η Ελλάδα ήταν χρεοκοπημένη το 2010, με το πρόγραμμα διάσωσης της ΕΕ, και όχι μόνο πως το πρόγραμμα διάσωσης είχε σχεδιαστεί για να σώσει τις γαλλικές και τις γερμανικές τράπεζες, αλλά πως η Άγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί το γνώριζαν αυτό – και γνώριζαν πως κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό» τονίζει ο Μέισον σε δημοσίευμα στην αγγλική εφημερίδα, όπου χαρακτηρίζει το βιβλίο του κ. Βαρουφάκη ως πιθανόν «ένα από τα καλύτερα πολιτικά απομνημονεύματα όλων των εποχών».

Η άλλη αποκάλυψη του πρώην ΥΠΟΙΚ είναι ότι είχαν δεχθεί απειλές μέλη της οικογένειάς του και αυτό τον είχε οδηγήσει εκτός Ελλάδας.

«Η δεύτερη αποκάλυψη είναι ότι κοντινά μέλη της οικογένειας του Βαρουφάκη δέχθηκαν απειλές, όταν τον έλεγχο των δρόμων και των πλατειών είχαν οι μάζες, εκείνος ξεκίνησε να συντάσσεται με αυτούς που κατήγγειλαν το πρόγραμμα διάσωσης ως ανεφάρμοστο. Το αποτέλεσμα αυτών των απειλών -που έγιναν μέσω ενός ανώνυμου τηλεφωνήματος με ολιγαρχική ηρεμία- ήταν το ότι ο Βαρουφάκης άφησε την Ελλάδα για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» σημειώνει ο δημοσιογράφος της Guardian.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top