K. Μακρή: Έρχεται μπαράζ πλειστηριασμών για τα κόκκινα δάνεια!

Ποια τακτική θα ακολουθήσουν τα funds που θα τα αγοράσουν από τις τράπεζες

Στο μπαράζ πλειστηριασμών ακόμη και πρώτης  κατοικίας που αναμένεται το επόμενο διάστημα αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως επισήμανε η σχολιάστρια του Star,  οι ενδιαφερόμενες εταιρείες για να αγοράσουν τα κόκκινα δάνεια είναι τουλάχιστον 6-8, ενώ δεν αποκλείεται να προσεγγίζουν τις 10, την ίδια ώρα που οι ελληνικές τράπεζες, υπό και την πίεση των θεσμών για την μείωση των μη εξυπηρετούμενων  δανείων, θέλουν επίσης κι αυτές, «σαν τρελές», να τα μεταβιβάσουν.

Η Κ.Μακρή  ανέφερε για το τι θα συμβεί:

 «Τι θα ακολουθήσει όταν αργά ή γρήγορα ξεκινήσει αυτή η διαδικασία; Τα funds θα αγοράσουν πάρα πολύ φτηνά τα δάνεια όλων μας και στη συνέχεια θα επικοινωνούν μαζί μας, προσπαθώντας είτε  να μας τα πουλήσουν -φτηνότερα αλλά δίνοντας ολόκληρο το ποσό-  είτε να μας ζητήσουν να τα ρυθμίσουμε. Αν κάποιος όμως δεν μπορεί να κάνει το ένα ή το άλλο, θα παίρνουν το ακίνητο αμέσως και θα το βγάζουν στον πλειστηριασμό».           

Όπως πρόσθεσε, τα funds θα ξεκινήσουν από τους πλειστηριασμούς, ώστε να φοβίσουν τους υπόλοιπους δανειολήπτες προκειμένου να τα εξαγοράσουν ή να τα ρυθμίσουν. «Και αυτοί οι πλειστηριασμοί θα είναι δυστυχώς ηλεκτρονικοί και ούτε που θα τους παίρνουμε χαμπάρι» συμπλήρωσε η Κ. Μακρή,  για να σχολιάσει τέλος η Μ. Ζαχαρέα: «Μαύρο καλοκαίρι δηλαδή»…  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top