Το κλείσιμο της συμφωνίας με τους θεσμούς, βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας, για την κύρωση της διεθνούς σύμβασης για έλεγχο και διαχείριση Έρματος και Ιζημάτων που προέρχονται από τα πλοία.

Λοβέρδος: «Στην πολιτική ζωή όλα πληρώνονται Είναι Νέμεσις για τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε το κλείσιμο της αξιολόγησης ως Νέμεσις  για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Στην πολιτική ζωή όλα πληρώνονται. Και τα έφερε έτσι ώστε ανήμερα της Πρωτομαγιάς η κυβέρνηση να επιτίθεται στα δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι Νέμεσις για τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος σημειώνοντας ότι τις επιλογές της κυβέρνησης θα τις στηρίξουν οι 152 βουλευτές της συγκυβέρνησης και τονίζοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα πρέπει να παραιτηθεί, επειδή φορά παντελόνια και έλεγε ότι δεν θα πέσει το αφορολόγητο»

Δένδιας: «Με ληστρικές επιδρομές στις τσέπες των μεσαίων, ανάπτυξη δεν γίνεται»

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Δένδιας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια δημιουργίας ομίχλης ώστε να δικαιολογήσει τα ληστρικά μέτρα που συμφώνησε, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες και στους θεσμούς, που τα συνομολόγησαν, όπως είπε.

«Υπάρχει μια προσπάθεια να μην είναι καθαρό στην ελληνική κοινωνία το τι συμφωνήθηκε. Μια προσπάθεια ομίχλης.  {…} Δεν μπορώ να μην θυμίσω την δέσμευση του υπουργού Οικονομικών ότι θα παραιτηθεί και δεν θα φέρει τέτοιες ρυθμίσεις. Παρακαλώ να τηρηθεί η δέσμευση. Εδώ δεν είμαστε Φιλολογικός σύλλογος. Όλα αυτά τα αντίμετρα ανήκουν στη σφαίρα του φανταστικού, γιατί δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πιαστούν αυτοί οι στόχοι αν δεν καταληστευτεί ο ελληνικός λαός… Με ληστρικές επιδρομές στις τσέπες των μεσαίων, ανάπτυξη δεν γίνεται».

Λαγός: «Δεν είναι κορόιδα ο ελληνικός λαός!»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, επιτέθηκε τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, όπως είπε, θα έσκιζε τα μνημόνια, όσο και στη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι ενώ αντιδρά στα μέτρα δεν δεσμεύεται ότι δεν θα τα εφαρμόσει. «Δεν είναι κορόιδα ο ελληνικός λαός! Εφόσον είναι υπεύθυνο κόμμα,  να βγουν και να πουν ότι δεν θα τα εφαρμόσουν» είπε.

Αμυράς: «Είστε οι Χάρι Πότερ των μνημονίων»

«ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έφεραν δύο μνημόνια σε δύο χρόνια. Είστε οι Χάρι Πότερ των μνημονίων. Είναι παγκόσμιο ρεκόρ αυτό. Το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο και σας ζητούμε με το μαγικό ραβδάκι, όπως τα φέρατε αυτά τα μέτρα, να τα εξαφανίσετε», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς.

Συντυχάκης: «Κάλπικη, ψεύτικη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, έκανε λόγο για «κάλπικη, ψεύτικη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ σε σχέση με τα μέτρα που έρχονται προς ψήφιση», τονίζοντας ότι η διαφωνία τους, δεν αφορά στο περιεχόμενο της συμφωνίας που επιβάλλει ένα νέο μνημόνιο σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και των εργαζομένων, αλλά τους όρους.

Σαντορινιός: «Την ομίχλη την φέρνει η αντιπολίτευση και όχι εμείς»

«Την ομίχλη την φέρνει η αντιπολίτευση και όχι εμείς γιατί δεν θέλει να δεχθεί ότι στα 3,6 δισ. ευρώ αρνητικά μέτρα, υπάρχουν και 3,6 δισ. ευρώ θετικά μέτρα που θα υλοποιηθούν αν πιάσουμε 3,5% πλεόνασμα. Τους έχουμε πιάσει αυτούς τους στόχους και θα τους ξαναπιάσουμε. Αυτά για να μη ακούγονται ψέματα εδώ μέσα», αντέτεινε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.

Κουρουμπλής: «Η αξιωματική αντιπολίτευση διακατέχεται από τη λογική του χρυσόψαρου»

Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, χαρακτήρισε, το κλείσιμο της αξιολόγησης, ως μια νέα προσπάθεια για να βγει η χώρα από την επιτροπεία και τις απαιτήσεις των δανειστών, ενώ επιτέθηκε κυρίως στη ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι τελεί υπό πανικό και σύγχυση και καταλογίζοντάς της «μνήμη χρυσόψαρου».

«Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του», ήταν η απάντηση του κ. Κουρουμπλή στη ΝΔ, κατηγορώντας την ταυτόχρονα ότι τελεί υπό πανικό και σύγχυση γιατί έκλεισε η αξιολόγηση, και καταρρίπτεται έτσι το επιχείρημά της.

«Είναι εντυπωσιακό ότι η αξιωματική αντιπολίτευση για άλλη μια φορά διακατέχεται από τη λογική του χρυσόψαρου. Ξέχασαν τα “Ζάππεια”, τις δεσμεύσεις τους στον ελληνικό λαό και τι κάνανε μετά», τόνισε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε:

«Μας έλεγαν “κλείστε γρήγορα την αξιολόγηση με όποιο κόστος” μπροστά στην προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει τις απαιτήσεις των δανειστών ιδιαίτερα στα δύο ζητήματα των συντάξεων και του αφορολόγητου. Πρώτα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ έριξε την ευθύνη στην κυβέρνηση και μετά στους δανειστές. Θέλει η κυβέρνηση να κόψει συντάξεις και να κατεβάσει το αφορολόγητο όταν θεσμικός παράγοντας του δημόσιου βίου είπε ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα είναι αυτές που είναι; Ποιος από την αξιωματική αντιπολίτευση του άσκησε κριτική;».

«Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά, και όταν γίνουν οι εκλογές τέλος της τετραετίας , όλοι θα κριθούμε. Λίγη υπομονή. Εκείνο που θα κάνει η κυβέρνηση είναι να αρχίσει μια νέα προσπάθεια γιατί στόχος της είναι να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία και να μειώσουμε τις εξαρτήσεις και απαιτήσεις των δανειστών μας. Η κυβέρνηση ξεκινά μια νέα προσπάθεια, ασχολείται με την Ελλάδα, εσείς ασχολείστε με τον ΣΥΡΙΖΑ - θα μας κρίνει όλους ο ελληνικός λαός», κατέληξε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Λαζαρίδης: «Η συμπεριφορά της αντιπολίτευσης μου θυμίζει τον πυρομανή στο δάσος που…»

«Η σημερινή κυβέρνηση έχει τον άχαρο ρόλο να διαχειρίζεται μια καταστροφή που προκάλεσαν τα δύο κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η συμπεριφορά της αντιπολίτευσης μου θυμίζει τον πυρομανή στο δάσος, που αφού έβαλε φωτιά ζητούσε μετά να του αναθέσουν την πυρόσβεση», σχολίασε τέλος ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης.

Tags: