Την άποψη ότι πρέπει να μειωθούν κι άλλο οι φόροι και οι εισφορές στους εργαζόμενους εξέφρασε ο Στέργιος Πιτσιόρλας.

Μιλώντας στον Real FM, ο υφυπουργός Οικονομίας τόνισε πως η φορολόγηση αποτελεί τροχοπέδη για την οικονομία και πήρε σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου ο οποίος έχει δηλώσει ότι οι υπερβολικοί φόροι δεν αποτελούν εμπόδιο για τις επενδύσεις.

«Θα προτιμούσα να ξεκινήσουμε, μόλις μπορέσουμε, από τη μείωση της φορολόγησης της εργασίας. Το πρώτο που θα πρέπει να βάλουμε μπροστά είναι οι άνθρωποι που είναι το πολύτιμο κεφάλαιο μας, οι άνθρωποι που είναι μορφωμένοι, που έχουν πολλά προσόντα, που έχουν τη δυνατότητα να μπολιάσουν την οικονομία με τη γνώση -αυτό χρειάζεται η ελληνική οικονομία- να αμείβονται και καλά και να μην έχουν τόσο υψηλή φορολόγηση. Ένας εργαζόμενος για παράδειγμα που κοστίζει στην επιχείρησή του 3.500 ευρώ να μην παίρνει στο χέρι 1.200-1.300, για να μπορέσουν να μείνουν στην Ελλάδα αυτοί οι άνθρωποι» είπε ο κ. Πιτσιόρλας.

Όπως είπε, η μείωση στους συντελεστές των φυσικών προσώπων «θα ξεκινήσει ήδη με τα αντίμετρα, δειλά-δειλά» και στη συνέχεια «θα πρέπει να πάμε στις επιχειρήσεις».

Απαντώντας, τέλος, στο αν πρέπει να μειωθούν και οι ασφαλιστικές εισφορές, ο υφυπουργός Οικονομίας είπε: «Όλα πρέπει να γίνουν. Απλώς πρέπει να γίνουν χωρίς η χώρα να ξαναγυρίσει πίσω και χωρίς να διακινδυνεύσουμε όλες τις θυσίες που κάναμε τα χρόνια της κρίσης για να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση. Δεν έχει νόημα να διεκτραγωδούμε την κατάστασή μας, είναι να μπορέσουμε να βγούμε από αυτήν την κατάσταση».

 

Tags: