Χαιρετίζει τη συμφωνία ο Τόμσεν αλλά βάζει… αστερίσκο για χρέος

Ανοικτή η συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα

Ανοικτό παραμένει το θέμα της συμμετοχής του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο Πόουλ Τόμσεν χαιρέτισε την προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ Αθήνας και θεσμών ωστόσο έβαλε… αστερίσκο για το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους και των εγγυήσεων που θα δοθούν.

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ τόνισε πως το Ταμείο «καλωσορίζει την συμφωνία για τις πολιτικές που θα δημιουργούσουν το δημοσιονομικό χώρο για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη».

Ωστόσο, επεσήμανε πως θα χρειαστεί να δοθούν εγγυήσεις στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για το ότι υπάρχει κοινή αντίληψη του Ταμείου και των ευρωπαϊκών θεσμών για το είδος των μέτρων που χρειάζονται για την ελάφρυνση του χρέους.

«Πρέπει να διαβεβαιώσουμε το συμβούλιο μας ότι έχουμε κοινή συμφωνία με τους εταίρους της ΕΕ σχετικά με το είδος των μέτρων που απαιτούνται για την ελάφρυνση του χρέους» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στη συμφωνία έκανε λόγο για πακέτο μέτρων που θα διευρύνει τη φορολογική βάση και θα μειώσει τα φορολογικά βάρη, ενώ παράλληλά τόνισε πως θα εξορθολογήσει την ασφαλιστική δαπάνη, κατευθύνοντας πόρους στην στήριξη των ασθενέστερων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top