Στερνή μου γνώση…! Οι μισοί Έλληνες λένε καλύτερα να είχε εφαρμοσθεί το email Χαρδούβελη

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Οι 7 στους 10 εκτιμούν πως η διαπραγμάτευση καθυστερεί επειδή ο Πρωθυπουργός σκέφτεται το πολιτικό κόστος

Στερνή μου γνώση…! Οι μισοί Έλληνες λένε καλύτερα να είχε εφαρμοσθεί το email Χαρδούβελη

Το θρίλερ… της αξιολόγησης απασχολεί συχνά τους πολίτες, το ίδιο όμως και η τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, η αξιολόγηση εμφανίζεται ως μια διαρκής εκκρεμότητα που κυριαρχεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ειδησεογραφική επικαιρότητα.

Πώς όμως αποτιμούν οι πολίτες την τακτική της σημερινής κυβέρνησης έναντι των δανειστών;

Η τελευταία έρευνα της Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στις 6-8 Απριλίου 2017 και δημοσιεύει η «Καθημερινή» έδειξε ότι 7 στους 10 πολίτες εκτιμούν πως η διαπραγμάτευση καθυστερεί επειδή ο Πρωθυπουργός σκέφτεται το πολιτικό κόστος.

Αντιθέτως, μόλις το 18% των πολιτών εκτιμά πως πρόκειται για σκληρή διαπραγμάτευση που πραγματοποιείται με γνώμονα το καλό της χώρας και την προάσπιση της εθνικής υπερηφάνειας. Είναι χαρακτηριστικό πως με αυτήν την άποψη συντάσσονται μόλις 4 από τους 10 πολίτες που είχαν επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Το email Χαρδούβελη

Tην περίοδο του Ιανουαρίου 2015, η τότε κυβέρνηση υποστήριζε πως η λήψη μέτρων που περιείχε το email Χαρδούβελη θα συντελούσε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με τον ΣΥΡΙΖΑ όμως να απορρίπτει εκ των προτέρων οποιοδήποτε μέτρο στην κατεύθυνση των προτεινόμενων. Ποια είναι όμως σήμερα η άποψη της κοινής γνώμης;

Ένας στους δύο πολίτες εκτιμά πως θα ήταν προτιμότερο η κυβέρνηση να είχε κλείσει την αξιολόγηση εφαρμόζοντας το email Xαρδούβελη, παρά να προχωρήσει στη στρατηγική που τελικά ακολούθησε.

Η άποψη αυτή υποστηρίζεται από 8 στους 10 ψηφοφόρους της ΝΔ, ενώ τη στηρίζει και ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, μόνο το 25,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την ορθότητα της στρατηγικής που ακολουθεί η κυβέρνηση. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top