Με έπαρση σημαίας στο Αγαθονήσι απάντησε ο Καμμένος στην τουρκική προκλητικότητα

Προετοιμασία για συνάντηση Τσίπρα- Ερντογάν στο Πεκίνο

Προσπάθειες για  αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία  και αποκατάσταση της επικοινωνίας μεταξύ των δυο χωρών βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα. Την ίδια στιγμή  όμως η ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Άμυνας σήκωσε το γάντι στην προκλητική αμφισβήτηση για το Αγαθονήσι.

Με έπαρση σημαίας στο Αγαθονήσι παρουσία του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και του Αρχηγού ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή δόθηκε η απάντηση της ελληνικής πλευράς με την ανιστόρητη τουρκική προκλητικότητα  που αμφισβήτησε την ελληνικότητα του Αγαθονησίου

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη προσπάθεια για αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δυο χωρών που κορυφώθηκε μετά την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για τη μη έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών. 

Ο δίαυλος επικοινωνίας άνοιξε και πάλι την περασμένη εβδομάδα με την τηλεφωνική συνομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο ομόλογό του. Το επόμενο βήμα αναμένεται να γίνει στις 14 και 15 Μαΐου στο Πεκίνο, όπου τα διπλωματικά επιτελεία Ελλάδας και Τουρκίας προλειαίνουν το έδαφος για συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο του φόρουμ για την αναβίωση του δρόμου του Μεταξιού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top