Θεοδωράκης: Από την υπερφορολόγηση των κορόιδων τα πρωτογενή πλεονάσματα

«Οι ίδιοι άνθρωποι πληρώνουν παραπάνω φόρους»

Από τη δεξαμενή των… κορόιδων προήλθαν τα πρωτογενή πλεονάσματα, όπως τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον Real FM.

«Τα πλεονάσματα τα πιάσαμε από την υπερφορολόγηση των κορόιδων. Εννοώ, δεν είναι ότι έχει ανοίξει η πίτα τόσο ώστε να έχει παταχθεί η διαφθορά. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, οι ίδιοι μικρομεσαίοι, οι ίδιοι πλούσιοι, οι ίδιοι επιχειρηματίες οι οποίοι πληρώνουν παραπάνω φόρους. Αυτό είναι το πλεόνασμα» είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Σχολιάζοντας το θέμα της αξιολόγησης και των διαπραγματεύσεων, είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει  τον κόσμο στη δίψα και μετά με ένα ποτήρι νερό πιστεύει ότι ο κόσμος θα πει “αχ, ξεδίψασα”. Αυτό πιστεύω ότι έχει γίνει και τώρα. Καθυστέρησε την αξιολόγηση να την κλείσει, όλοι φώναζαν ότι πρέπει να κλείσει. Οι μαγαζάτορες, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η αξιολόγηση κλείνει και όλοι λένε ότι η αξιολόγηση έκλεισε. Νομίζω ότι αυτό είναι, το σκηνικό που και το 2015 επαναλήφθηκε. Νομίζω δεν έχει άλλη πολιτική πρακτική ο ΣΥΡΙΖΑ πέρα από το να καθυστερεί για να ανυπομονεί ο κόσμος για τα εντελώς λογικά».

Ο ίδιος, εκτίμησε πως η μεγάλη κρίση θα έρθει στις αρχές του 2018: «Στα μέσα του 2018 τελειώνει το μνημόνιο του κ. Τσίπρα και πρέπει να αποφασίσουμε εάν θα πάμε σε ένα καινούργιο μνημόνιο. Αυτό θα συμβεί το καλοκαίρι του 2018. Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2018 θα παρθούν οι μεγάλες αποφάσεις και για το χρέος και για το μνημόνιο και για τις εκλογές. Μέχρι τότε το καθοριστικό θα είναι πώς πάει η οικονομία, γιατί σε αντίθεση με αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας εγώ νομίζω ότι η οικονομία δεν πάει τόσο καλά ώστε να πανηγυρίζουμε».

Τέλος, αναφορικά με τη στάση του Ποταμιού στην ψηφοφορία για τα μέτρα και τα αντίμετρα, είπε: «Δεν έχουμε μία πλήρη εικόνα. Αν μιλάμε για ένα νόμο ένα άρθρο σε σχέση με τα μέτρα και ένα νόμο ένα άρθρο σε σχέση με τα αντίμετρα είναι σαφές ότι εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τα μέτρα, γιατί δεν έχουμε διαπραγματευτεί, δεν έχουμε πάρει μέρος σε αυτήν την ιστορία… Τα μέτρα δεν υπάρχει περίπτωση να τα ψηφίσουμε».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top