Με το κερασάκι του χρέους στην πικρή τούρτα των μέτρων επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου να γλυκάνει τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ώστε να μην υπάρξουν απώλειες στις κρίσιμες ψηφοφορίες. Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα,  ο οποίος χαρακτήρισε την συμφωνία εξιτήριο της χώρας  απο τα μνημόνια,  εχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Την  σκυτάλη από τον πρωθυπουργό πήραν κορυφαίοι υπουργοί και με μπαράζ συνεντεύξεων επιχειρούν να λειάνουν την βάρια ατμόσφαιρα που επικρατεί ανάμεσα στους κυβερνητικούς βουλευτές, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχουν στα χεριά τους τίποτα χειροπιαστό για το χρέος.

«Θα προσπαθήσουμε… Έγιναν βήματα και στην Ουάσιγκτον θα δούμε πως θα εξελίχθη αυτή η συζήτηση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στον Real FM.

Στον ίδιο σταθμό επίσης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς ανέφερε ότι     «τώρα που εχει κλείσει το θέμα των μέτρων και επικρέμεται το θέμα του χρέους,  εχει γίνει κατανοητό ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στη διαφορετική προσέγγιση Ταμείου-  γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών».

Όχι μεγάλες περικοπές στις συντάξεις και περιγραφή των μελλοντικών μέτρων για το χρέος ζήτησε σήμερα ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ενώ ο αντιπρόεδρος  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντρομπρόβσκις βλέπει πως ειναι εφικτή μια συμφωνία μέσα στον Μάιο.

Η Αθήνα προετοιμάζεται και συμφώνα με το Νίκο Βούτση 10-15 Μαΐου τα μέτρα θα έρθουν στη Βουλή, ενω ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για δυο ωρες τα ελεγε σήμερα  στο γραφειο του με τον κοινοβουλευτικο εκπροσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά.

 

 

 

Tags: