Φώφη ΕΝ ΥΑΛΟΠΩΛΕΙΟ! «Ξήλωσε» τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ - Εξήγγειλε έκτακτο συνέδριο

Ηχηρή απουσία από τη συνεδρίαση της ΚΟ - Πρώτη ανάρτηση 15:21

Αυστηρό μήνυμα στους διαφωνούντες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έστειλε η Φώφη Γεννηματά σε μία συνεδρίαση της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε αρκετά τεταμένο κλίμα, με ηχηρή πάντως απουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την απόφασή της να οδηγήσει την Δημοκρατική Συμπαράταξη σε έκτακτο συνέδριο μεταξύ 30 Ιουνίου και 2 Ιουλίου αλλά και το ΠΑΣΟΚ σε έκτακτο συνέδριο «το συντομότερο δυνατό».

Παράλληλα, η κα Γεννηματά ουσιαστικά ξήλωσε και το γραμματέα της ΚΠΕ Στέφανο Ξεκαλάκη, αφού οι αρμοδιότητές του περνούν στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου.

Η ΚΟΕΣ θα έχει την ευθύνη για το σύνολο των αποφάσεων, οι οποίες αφορούν στο συνέδριο και παράλληλα θα έχει δική της γραμματεία και συντονιστή. Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει και νέα Κεντρική Επιτροπή.

«Για καθαρές λύσεις χρειάζονται καθαροί άνθρωποι και καθαρές απαντήσεις» κατέληξε κατηγορώντας τους διαφωνούντες ότι επιδιώκουν τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 

«Η εσωστρέφεια δε μπορεί να συνεχιστεί» είπε η ίδια, λέγοντας με έμφαση στη συνέχεια: «Ενότητα, ενότητα, ενότητα. Δεν θα κουραστώ να το λέω».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ξεκαλάκης, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό πριν από λίγες μέρες, κατηγόρησε την κ. Γεννηματά ότι «καταγγέλλει τους μηχανισμούς, ενώ η ίδια είναι αυτή που πάει να στήσει έναν μηχανισμό». Από τη Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, χρεώνουν στο δίδυμο Ξεκαλάκη - Ανδρουλάκη «παλαιοκομματική συμπεριφορά».

Γεννηματά: Κάποιοι είναι «κολλημένοι» στους παλαιοκομματικούς μηχανισμούς     

Στην ομιλία της, η κ. Γεννηματά χρησιμοποίησε επίσης αυστηρή γλώσσα για τους διαφωνούντες, για τους οποίους ανέφερε:  «Κάποιοι κολλημένοι στους παλαιοκομματικούς μηχανισμούς, αμφισβητούν και λοιδορούν αυτούς τους ανθρώπους, αυτά τα στελέχη. Μιλούν για δήθεν “διορισμένους συνέδρους”. Προφανώς γιατί κανείς δεν θα τους “διορίσει” με την γνωστή μέθοδο της εσωκομματικής “γραμμής”. Τους αφήνουμε πίσω».

Ανδρουλάκης: Δεν αμφισβητείται ο ρόλος της Γεννηματά αλλά δεν είμαστε δούρειοι ίπποι   

«Με 50% κομματικούς αξιωματούχους και 50% συνδικαλιστικά στελέχη, αφήνουμε έξω τον πολίτη που θέλει να συνεισφέρει στην προσπάθεια να ενωθεί η Κεντροαριστερά. Θέλουμε να υπάρξει μια ρύθμιση για αυτούς τους ανθρώπους να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια»,  δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος πάντως διαβεβαίωσε ότι  «δεν αμφισβητείται ο ρόλος της κ. Γεννηματά».

«Τέθηκε μια διαφορετική άποψη. Είναι θέμα κουλτούρας. Οι πολίτες πια νιώθουν ότι δεν έχουν πολιτική ταυτότητα. Ήταν τόσο σοβαρό το θέμα ώστε να γίνει non paper περί “δούρειου ίππου”; Ποιοι είναι οι "δούρειοι ίπποι; Εμείς που μείναμε στο ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα και δεν έχουμε κάνει ούτε ένα ρουσφέτι;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει όποιος πει την άποψή του να τον εξοβελίζουμε; Εμείς μείναμε στο ΠΑΣΟΚ στα πολύ δύσκολα γιατί πιστεύουμε και θα πιστεύουμε αυτές τις ιδέες όποια κι αν είναι η συμπεριφορά όσων σκέφτονται με παλαιοκομματικό τρόπο», τόνισε ο κος Ανδρουλάκης.

Ο ίδιος πρόσθεσε:  «Δεν μπορώ να βγαίνω δημοσίως να καταγγέλλω τον έναν ή τον άλλο. Υπάρχει αγωνία, είναι ιστορική ευκαιρία της παράταξης, να κάνουμε το μεγαλύτερο δυνατό και όχι το μικρότερο. Αυτή είναι η αγωνία, δεν υπάρχει κάτι άλλο».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top