Politico: Με άδεια χέρια γύρισε η Αθήνα από την Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον

Σύμφωνα με τον συντάκτη, η Ελλάδα ίσως και να έπρεπε να βρισκόταν στο «μενού» των συζητήσεων

Politico: Με άδεια χέρια γύρισε η Αθήνα από την Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον

Εκτός της ατζέντας της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ βρέθηκε η Ελλάδα και τελικά έφυγε από την Ουάσινγκτον με άδεια χέρια, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Αθήνα ήλπιζε σε κάποια εξέλιξη, στις επαφές που έγιναν στο περιθώριο της συνόδου και σύμφωνα με τον συντάκτη, η Ελλάδα ίσως και να έπρεπε να βρισκόταν στο «μενού» των συζητήσεων.

«Αντ’ αυτού, οι Έλληνες αξιωματούχοι αποχώρησαν με άδεια χέρια. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ εξέδωσε μία λακωνική δήλωση μετά από τη συνάντησή της με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, σημειώνοντας μόνο ότι είχαν ”εποικοδομητικές συνομιλίες”. Στη συνέντευξη Τύπου αρνήθηκε ακόμη και να δεχθεί ερωτήσεις από Έλληνες δημοσιογράφους», σημειώνεται στο δημοσίευμα και συνεχίζει:

«Η Αθήνα έχει μέχρι τον Ιούλιο για να εξασφαλίσει μία νέα εισροή χρημάτων, ώστε να εξυπηρετήσει τα χρέη της και να αποφύγει μία ακόμη αθέτηση (πληρωμών). Αν και η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει παρόμοιες προθεσμίες τα προηγούμενα χρόνια, αυτή τη φορά η πραγματική αντίθεση είναι ανάμεσα στους δανειστές της. Τον τελευταίο χρόνο, το ΔΝΤ και η Ευρώπη έχουν έρθει σε κόντρα για τους δημοσιονομικούς στόχους της Ελλάδας. Το ερώτημα είναι πόσο περισσότερο οικονομικό ''πόνο'' μπορούν ρεαλιστικά να επιβάλλουν οι δανειστές στην Ελλάδα, χωρίς να σβήσουν την ανάπτυξη και να προκαλέσουν πολιτική αστάθεια».

Το Politico αναφέρει τέλος,  ότι η προφανής λύση είναι η ελάφρυνση χρέους, κάτι που ωστόσο η Γερμανία απορρίπτει, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα παραβίαζε τους ευρωπαϊκούς κανόνες και θα δημιουργούσε ένα επικίνδυνο προηγούμενο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top