Δραγασάκης: Οι καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση οφείλονται στους δανειστές

Μίλησε για «διελκυστίνδα» μεταξύ τους που πρέπει να σταματήσει

Δραγασάκης:  Οι καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση οφείλονται στους δανειστές

Σταθερή παραμένει η κυβέρνηση στον στόχο της επίτευξης συνολικής συμφωνίας με τους θεσμούς ανέφερε  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Αντιπροεδρίας.

Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι οι πρόσφατες επαφές στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επιβεβαίωσαν ακριβώς την κοινή βούληση για επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Όπως υποστήριξε,   οι καθυστερήσεις οφείλονται αποκλειστικά στις διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ των δανειστών και σημείωσε ότι «η διελκυστίνδα δεν μπορεί να συνεχίζεται επ΄ άπειρον. Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου, οι  υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη ενημέρωσαν το Δ.Σ της ΕΕΤ και τους διευθύνοντες συμβούλους των κυριότερων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας για θέματα του πεδίου ευθύνης τους.

Η ευρεία σύσκεψη έγινε με τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και τους διευθύνοντες συμβούλους της Τράπεζας Πειραιώς, της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Βank, της Eurobank-Ergasias, της Τράπεζας Αττικής και της HSBC.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρος Χαρίτσης, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος, οι γγ Οικονομικής Πολιτικής Έλενα Παπαδοπούλου και Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης και ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top