Υπέρ του Μακρόν σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας

Παυλόπουλος: Οι ευρωπαϊκοί λαοί είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τα σχέδια όσων θέλουν διάλυση της Ευρώπης

Υπέρ του Μακρόν σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας

Υπέρ του Εμμανουέλ Μακρόν για τη μάχη του δευτέρου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών τάσσεται (σχεδόν) σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας.

«Eμείς, οι ευρωπαϊκοί λαοί, είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε να περάσουν αυτοί που απεργάζονται τη διάλυση της Ευρώπης, τα υπολείμματα του ναζισμού. Αυτό αποδεικνύει το χθεσινό αποτέλεσμα στη Γαλλία» δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος από το Ζάππειο όπου λαμβάνει χώρα η διάσκεψη του Φόρου των Αρχαίων Πολιτισμών.

«Η νίκη Μακρόν είναι η απάντηση των φιλελεύθερων δυνάμεων της λογικής στην επίθεση του αριστεροδεξιού λαϊκισμού» έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα social media, ενώ διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης δήλωσε πως «η ατζέντα Μακρόν μοιάζει πολύ με της ΝΔ».

«Αριστερή στάση ευθύνης από το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Δεδομένη η τεράστια αντίθεσή του με Μακρόν, καλεί σε καταψήφιση της Λεπέν» έγραψε στο twitter η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου.

«Στηρίξαμε την απόφαση του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, δεν είναι θέμα προσώπου από εκεί και πέρα είναι σαφές το μήνυμα. Πρέπει να υπάρξει μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά και την ρητορεία της» είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας στον Σκάι. 

«Η Γαλλία δεν θα αλλάξει τακτική όσον αφορά τα θέματα της χώρας μας. Σαφέστατα όμως το ισοζύγιο γέρνει υπέρ μας απ’ ότι αν έβγαινε ο Μελανσόν ή η Λεπέν, οι οποίοι συνδέονται στις απόψεις. Και οι δύο ήταν αντιευρωπαϊστές, υπέρ της εξόδου από την Ευρώπη» είπε επίσης στον Σκάι ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος άφησε αιχμές για την Κουμουνδούρου λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας μέχρι τη περασμένη εβδομάδα υποστήριζαν Μελανσόν». 

«Όλοι στηρίζουμε τη μάχη που θα δώσει για την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, ενάντια στην ακροδεξιά υποψήφια» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

«Ουφ! Αναστεναγμός ανακούφισης. Ο Μακρόν είναι πρώτος. Φασίστες, λαϊκιστές & αντιευρωπαϊστές μπορούν να κοιμηθούν αγκαλιά & να κλάψουν παρέα» σχολίασε από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Υποχρέωση όλων των δημοκρατών στη Γαλλία και στην Ευρώπη είναι να τον στηρίξουμε στον τελικό γύρο των προεδρικών εκλογών, έτσι ώστε να μην επικρατήσουν φασιστικά και ακροδεξιά φαινόμενα.Ο Μακρόν υποστηρίχθηκε από τον Φρανσουά Μπαϊρού, ηγέτη των Ευρωπαίων Δημοκρατών (European Democratic Party) στους οποίους ανήκει η Ένωση Κεντρώων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top