Σε χαλάρωση των capital controls στοχεύει η κυβέρνηση- Τι αναφέρει το κείμενο που κατέθεσε στη Σύνοδο του ΔΝΤ

Ti ξεκαθάρισαν οι ελληνικές αρχές στο πλαίσιο του ΔΝΤ

Σε χαλάρωση των capital controls στοχεύει η κυβέρνηση- Τι αναφέρει το κείμενο που κατέθεσε στη Σύνοδο του ΔΝΤ

Στη Σύνοδο της G7 στο Μπάρι στις 11-13 Μαΐου έχουν εναποτεθεί οι ελπίδες για συζητήσεις σχετικά με το ελληνικό χρέος. Οι ελληνικές αρχές ξεκαθάρισαν στο πλαίσιο του ΔΝΤ ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα αποτελέσει το πρώτο σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της συμπερίληψης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Αυτό αναφέρει το επίσημο κείμενο που κατέθεσε η Ελλάδα στην Επιτροπή του ΔΝΤ (IMFC) και το οποίο δείχνει γιατί η κυβέρνηση κυνηγά την τεχνική συμφωνία έως το Eurogroup της 22ας Μαΐου.

Η επισκόπηση των εξελίξεων στην Ελλάδα που κατατέθηκε στο IMFC αναφέρει τα εξής:

Το 2017 συνεχίζονται τα σημάδια σταθεροποίησης και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 2016.

Το ΑΕΠ παρέμεινε σταθερό το 2016, ενώ για πρώτη φορά από το 2010 καταγράφηκαν δύο συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης. Το ποσοστό ανεργίας, αν και εξακολουθεί να είναι υψηλό σε απόλυτες τιμές, μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο σε πέντε χρόνια (23,5%, από 24,9 το 2015 και 26,5 το 2014).

Η μείωση των τιμών (0,8%) ήταν επίσης πιο συγκρατημένη από το 2015 (-1,7%). Οι τραπεζικές καταθέσεις αυξήθηκαν το 2016. Ο τρεχούμενος λογαριασμός ήταν σε γενικές γραμμές ισορροπημένος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top