«Εμείς οι Έλληνες τα δίνουμε όλα!»-Βαρυσήμαντη δήλωση Παυλόπουλου

Τι ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον Νομό Ηλείας όπου βρέθηκε

«Εμείς οι Έλληνες τα δίνουμε όλα!»

Μια δήλωση όλο νόημα έκανε ο Προκόπης Παυλόπουλος από τον Νομό Ηλείας όπου βρέθηκε σήμερα, προκειμένου να εγκαινιάσει το κέντρο πολιτισμού και περιβάλλοντος Δίβρης «Αρχοντικό Πετραλιά».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφερόμενος στους Έλληνες είπε:

Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές μας, ακόμα και όταν χειμάζεται ο λαός μας, ακόμα και όταν πρέπει να αντιμετωπίσουμε προβλήματα επιβίωσης, όταν είναι να κάνουμε με την υπεράσπιση της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας, δεν υπάρχουν άλλες σκέψεις, τα δίνουμε όλα. Τα δίνουμε όλα, όχι μόνο γιατί είμαστε Έλληνες και υπερασπιζόμαστε τον πολιτισμό μας και την ιστορία μας, αλλά γιατί αυτή η ιστορία και αυτός ο πολιτισμός δεν ανήκει μόνο σε εμάς, αλλά είναι ένας πολιτισμός που ανήκει στον κόσμο, στην Δύση και στην Ευρώπη.

Και πρόσθεσε:

«Με  αυτά που κάνουμε, φυσικά υπερασπιζόμαστε τη δική μας ιστορία και εμπνεόμαστε, αλλά εμπνέουμε και τους άλλους για τα βασικά ιδανικά που πρέπει αυτή την κρίσιμη ώρα να επικρατήσουν και στην Ευρώπη. Γιατί η Ευρώπη δεν κινδυνεύει τόσο πολύ από οικονομική παρακμή - το δρόμο μπορούμε να τον βρούμε εύκολα - αλλά κινδυνεύει να αποκοπεί από τις ρίζες της και να χάσει τον τελικό προορισμό της, ο οποίος δεν ανήκει μόνο στην Ευρώπη, αλλά είναι πανανθρώπινος».

Αναφερόμενος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο κέντρο πολιτισμού και περιβάλλοντος Δίβρης «Αρχοντικό Πετραλιά», το οποίο δώρισαν στο δήμο οι κόρες του Επαμεινώνδα και της Νίνας Πετραλιά, η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και η Τίτη Ψιλάκη-Πετραλια, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Το επιβλητικό αρχοντικό της οικογένειας Πετραλιά βρίσκει πλέον το σύγχρονο προορισμό του, ο οποίος συνίσταται στην εξυπηρέτηση δύο σημαντικών σκοπών: Αφενός να υπενθυμίζει αλλά και να διδάσκει ιδίως στις νεότερες γενιές, την τεράστια - και γι' αυτό εμβληματική - προσφορά της Δίβρης στην εθνική μας πορεία. Τα κειμήλια της οικογένειας Πετραλιά μυούν τον επισκέπτη στην απαστράπτουσα ιστορία αυτού του τόπου. Και, αφετέρου, να συμβάλλει στην ενημέρωση όλων μας για τον μοναδικής σπανιότητας και ομορφιάς φυσικό πλούτο της περιοχής».

Όπως υπογράμμισε σε αυτό το σημείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «με δεδομένο ότι το φυσικό περιβάλλον δεν μας ανήκει και γι' αυτό πρέπει να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές όπως ταιριάζει στον προορισμό του, αντιλαμβανόμαστε όλοι μας τη σπουδαιότητα της περιβαλλοντικής ενημέρωσης που θα προσφέρει το κέντρο, το οποίο εγκαινιάζεται σήμερα».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top