Βέβαιος πως η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σε συνέντευξή του στα Νέα υπογραμμίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας.

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Ελληνίδων και Ελλήνων, υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας από το 2019 και μετά. Δεν χρειάζεται να σας πω ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει όλα αυτά που δεσμευόταν ότι δεν θα κάνει: περικοπές συντάξεων και μείωση αφορολόγητου. Κι ας έλεγαν ότι είναι αντισυνταγματικό το να νομοθετήσουν εκ των προτέρων. H εξαπάτηση των πολιτών είναι πρωτοφανής» αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης για μία ακόμη φορά μιλά για ένα σχέδιο με λιγότερες δαπάνες και λιγότερους φόρους, με γενναία ρύθμιση «κόκκινων» δανείων και με ένεση ρευστότητας στην οικονομία. 

 «Το σχέδιό μας είναι φιλόδοξο, καλά επεξεργασμένο, ρεαλιστικό» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως η σημερινή κυβέρνηση φέρνει «τέταρτο Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει μια άλλη κυβέρνηση «που θα μπορεί να προχωρήσει αποφασιστικά τις τολμηρές αλλαγές που χρειάζονται, να βάλει ξανά τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης και να δώσει ένα άλλο μήνυμα για το πού πάμε εντός και εκτός Ελλάδας. Και βέβαια θα αξιοποιήσει ό,τι καλύτερο διαθέτει η χώρα σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού. Έχουμε και τη γνώση και την ικανότητα, ώστε οι πολίτες να αισθανθούν και πάλι την ασφάλεια της επιστροφής στην κανονικότητα».

Ο κ. Μητσοτάκης ασκεί κριτική στους δανειστές της Ελλάδας, αναφέροντας ότι «έχουν και αυτοί ευθύνες για λάθη που έχουν συμβεί» καθώς «ανέχθηκαν την υπερφορολόγηση που είναι η βάση του μνημονίου Τσίπρα, συμφώνησαν με το ασφαλιστικό-έκτρωμα του κ. Κατρούγκαλου και κλείνουν τα μάτια στην άλωση της Δημόσιας Διοίκησης από τους κομματικούς εγκάθετους».

«Πρέπει να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας και να αποφασίσουμε εμείς τι είδους χώρα θέλουμε. Μπορώ να πείσω τους εταίρους ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να κάνει τις αλλαγές που πρέπει με δική της επιλογή και όχι από καταναγκασμό. Επιδιώκω αξιόπιστες, ειλικρινείς σχέσεις, προκειμένου να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός στην πράξη» εξηγεί.

Συνεχίζοντας, κατηγορεί ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα ότι «ούτε θέλει ούτε μπορεί» βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και προσθέτει:  «Ο κ. Τσίπρας δεν εφαρμόζει απλά Μνημόνια, παράγει διαρκώς καινούργια. Επαναλαμβάνω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε κοινωνικό πακέτο 12 δισ. και, αντ'αυτού, έχει πάρει μέτρα 12,5 δισ. Η χώρα πρέπει να βγει από το φαύλο κύκλο της οικονομικής καταστροφής. Το 2014 η Ελλάδα είχε τον καλύτερο ρυθμό ανάπτυξης της Ευρωζώνης και διαπραγματευόταν την έξοδο στις αγορές και το μηχανισμό πιστοληπτικής στήριξης. Το 2016 ήταν η μόνη χώρα της Ευρωζώνης που βρισκόταν ακόμα σε ύφεση».

Αναφορικά με τη ΔΕΗ, ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει πως «είναι ο σπασμένος καθρέφτης της ιδεοληψίας και της ανικανότητας, δηλαδή της πολιτικής ανεντιμότητας αυτής της κυβέρνησης» και τονίζει πως «από τη μικρή ΔΕΗ πήγαμε στη μισή ΔΕΗ»

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύεται πως η ΝΔ θα επαναφέρει την πρότασή της για το δικαίωμα ψήφου στους αποδήμους «γιατί είναι απαράδεκτο εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έφυγαν στο εξωτερικό, να μη μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο που σήμερα ζουν και εργάζονται».

 

Tags: