Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία», πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέβασε ένα βίντεο στο facebook με φωτογραφικά στιγμιότυπα από την επίσκεψή του, ενώ δήλωσε «περήφανος για το έργο γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία».

Ο ίδιος, εξήρε την ιδιωτική πρωτοβουλία που πολλές φορές καλύπτει, ειδικά στα χρόνια της κρίσης, την απουσία της Πολιτείας στην υποστήριξη των δυο νοσοκομείων «Αγ. Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού», ενώ έκανε λόγο για υπεράνθρωπες προσπάθειες από το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ανάγκη προσλήψεων στην Υγεία, «με προτεραιότητα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

Το μήνυμα που έγραψε στο facebook:

«Νιώθω περήφανος για το έργο γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία.

Επισκέφθηκα σήμερα το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», σε ώρα εφημερίας. Το συγκρότημα των παιδιατρικών νοσοκομείων «Αγ. Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού» αποτελεί για τα παιδιά την αιχμή του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Την απουσία πολλές φορές της Πολιτείας στην υποστήριξη των δυο νοσοκομείων, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, την έχει καλύψει η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν γίνει σημαντικές δωρεές από ιδιώτες. Κάτι που έμπρακτα αποδεικνύει ότι στοχευμένες και καλά οργανωμένες ιδιωτικές δωρεές μπορούν να αναβαθμίσουν σε σημαντικό βαθμό τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσει κάθε πολιτική ηγεσία και για τα υπόλοιπα νοσοκομεία προκειμένου να αναβαθμιστεί το σύστημα υγείας.

Την ίδια στιγμή, όμως, είναι αναγκαία η συγχώνευση των δυο αυτών παιδιατρικών νοσοκομείων. Η ενιαία διοικητική λειτουργία τους θα εξοικονομήσει πόρους και θα βελτιώσει περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στον παιδικό πληθυσμό της χώρας.

Για μια ακόμη φορά διαπίστωσα ότι το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να παρέχει υψηλές υπηρεσίες υγείας.

Θέλω να το τονίσω, επίσης, ότι είναι αναγκαίες οι στοχευμένες προσλήψεις στον ευαίσθητο τομέα της υγείας με προτεραιότητα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

Tags: