Στις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη στη Βουλή, στις οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ τα έβαζε με τους… πολίτες που διαμαρτύρονται για την απίστευτη ταλαιπωρία στην Ιόνια και στην Ολυμπία  Οδό τη Δευτέρα του Πάσχα,  αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή, στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.       

Όπως ανέφερε η Κάτια Μακρή σημαντικά τμήματα  των νέων αυτοκινητοδρόμων αργούν ακόμα για να δοθούν πραγματικά στην κυκλοφορία, παρά τα εγκαίνια τα οποία… προηγήθηκαν, παρουσία του  πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά ο κ. Σπίρτζης βρήκε να επικαλεσθεί ότι αυτά συμβαίνουν και στο Los Angeles στις αργίες!       

Συγκεκριμένα, στην Ιόνια Οδό, παραδόθηκαν 37 χλμ απο τα 88 που κατασκευάζονταν και υπολείπονται έως τον Ιούνιο:

-10 χλμ απο Κλόκοβα έως Αντίρριο

-27 χλμ απο Αμφιλοχία έως Κομπότι

-14 χλμ απο Πέρδικα έως Εγνατία

Στην Ολυμπία Οδό, επίσης,  πρέπει να περιμένουνε έως τον Ιούνιο  για να γίνει ασφαλτόστρωση απο Ξυλόκαστρο εως Ρίο, ενώ έως τα τέλη Αυγούστου θα έχουν ολοκληρωθεί τα τμήματα που απομένουν σε Δερβένι, Καμάρες, Αραχωβίτικα, όπως και ο  ανισόπεδος κόμβος Ρίου.  

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Μάρα Ζαχαρέα, μπορεί το Πάσχα να  υπήρχαν προβλήματα, παρά τα εγκαίνια, αλλά στις 15 Αυγούστου ελπίζουμε να πάνε όλα μια χαρά…   

Tags: