ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ επίθεση Σόιμπλε στον Τόμσεν! Οι προβλέψεις της Ελλάδας είναι πιο ρεαλιστικές από του ΔΝΤ

«Οι οικονομολόγοι κάποιες φορές πρέπει να αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα» πρόσθεσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ επίθεση Σόιμπλε στον Τόμσεν! Οι προβλέψεις της Ελλάδας είναι πιο ρεαλιστικές από του ΔΝΤ

Σημαντικές εξελίξεις έρχονται από την Ουάσιγκτον, όπου εκτυλίχθηκε μια πρωτοφανής επίθεση από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς τον Πολ Τόμσεν. Οι δύο τους διατηρούσαν στο παρελθόν στενές επαγγελματικές σχέσεις, αλλά φαίνεται πως η σπόντα του Γερμανού ΥΠΟΙΚ για τις «οικονομολόγους που πρέπει ορισμένες φορές να αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα» πήγαινε στον αναπληρωτή διευθυντή του ΔΝΤ.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, μιλώντας στο Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, αφού εξέφρασε την αισιοδοξία του για το ξεπέρασμα της ελληνικής οικονομικής κρίσης, τόνισε: «Ατυχώς για το ΔΝΤ τα τελευταία δύο χρόνια οι προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι πιο ρεαλιστικές».

«Οι οικονομολόγοι κάποιες φορές πρέπει να αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα» πρόσθεσε ο Β.Σόιμπλε.

Όπως μεταδίδει το mignatiou.com, επικρατεί η αίσθηση ότι η αναφορά του σε οικονομολόγους αφορά στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης Πολ Τόμσεν, με τον οποίο στο παρελθόν διατηρούσε στενές προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις.

Η επιμονή του κ. Τόμσεν στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους “τραυμάτισε” τις σχέσεις τους, δήλωσαν ενημερωμένες πηγές, στο ίδιο μέσο.

Ο Γερμανός υπουργός αναφέρθηκε και στην πρωθυπουργία του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας: «Και πριν η κυβέρνηση του Σαμαρά αναγκασθεί να πάει σε εκλογές γιατί δεν είχε την πλειοψηφία για να επιλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας η Ελλάδα είχε πρόσβαση στις αγορές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top