Επιμένει κατά της... Μαρίκας Μητσοτάκη ο Κουρουμπλής!

«Σέβομαι όσους έφυγαν από την ζωή, αλλά ρώτησα πού πήγαν τα λεφτά»

Επιμένει κατά της...  Μαρίκας Μητσοτάκη ο Κουρουμπλής!

Νέες αιχμές διατύπωσε για την Μαρίκα Μητσοτάκη ο υπουργός  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , Παναγιώτης Κουρουμπλής, προκαλώντας αυτή την φορά την έντονη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη.

Απορίες πάντως  συνεχίζει να προκαλεί το  γεγονός ότι τα «ανακάλυψε» τώρα όλα αυτά ο κ. Κουρουμπλής και όχι όταν ήταν Γενικός Γραμματέας  Υγείας, επί τρία χρόνια (1993-1996), των τότε κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ ή έστω προτού την συζήτηση για την Εξεταστική σχετικά με την Υγεία, κατά την οποία ο γιος της εκλιπούσης και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος  Μητσοτάκης ζήτησε να επεκταθεί η διερεύνηση στο διάστημα που ήταν ο ίδιος Γενικός Γραμματέας.                   

«Έχω σεβασμό σε όσους έχουν φύγει από τη ζωή αλλά υπάρχει ένα πολιτικό ζήτημα. Το 1989 η προσπάθεια της ΝΔ και του Μητσοτάκη να έρθουν στην εξουσία, συνδέθηκε με μια εκστρατεία να διεισδύσουν στον χώρο των αναπήρων. Και η αναπηρία της γυναίκας του υποψήφιου πρωθυπουργού επιδρούσε. Εκτιμήθηκε τότε ότι έπρεπε να ιδρυθεί το σωματείο αλληλεγγύης με τη Μαρίκα και φίλους του, το «Μαρίκειο» στην Πεντέλη» δήλωσε μεταξύ άλλων σήμερα  ο κ. Κουρουμπλής, στον Alpha 9,89.  

Ο υπουργός Ναυτιλίας πρόσθεσε ότι «συγκεντρώθηκαν εκατομμύρια χρήματα για τη δουλειά. Ο κόσμος τα έδωσε για τους αναπήρους και ποτέ δεν μάθαμε πού πήγαν, ήταν ένα ιλιγγιώδες ποσό. Ο κ. Μητσοτάκης την ημέρα της εξεταστικής δεν έκανε τίποτα άλλο, ασχολούταν με τον Κουρουμπλή. Εγώ δεν είπα ότι φαγώθηκαν τα λεφτά, εγώ είπα πού έχουν πάει. Ξέρω πολύ καλά αυτή την ιστορία, δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω», ανέφερε  στον Alpha 989 ο κ. Κουρουμπλής.

«Υπάρχει ένα γεγονός που δεν απαντήθηκε ποτέ. Από το βήμα της Βουλής όλο «παρθένες» περνάνε. Τα λεφτά που συγκεντρώθηκαν κάπου πήγαν. Είτε 30 χρόνια είτε 50 είτε 20 (κι αν έχουν περάσει) εγώ θέτω ένα ερώτημα», πρόσθεσε.

 Ο ίδιος πάντως επανέλαβε πάντως ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να συμπεριληφθεί στην έρευνα και η περίοδος που θήτευσε ο ίδιος στο Υπ. Υγείας, αν και… κατόπιν εποχής, καθώς  η σχετική ψηφοφορία ως γνωστόν έχει ήδη διεξαχθεί και το σημερινό του κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ) αρνήθηκε κάτι τέτοιο.    

 Ο  κ. Κουρουμπλής υποστήριξε  επίσης ότι από το 2006 έως το 2012 ουδέποτε επιστράφηκε στα ασφαλιστικά ταμεία το 4% της φαρμακευτικής δαπάνης, όπως προέβλεπε σχετική διάταξη, αν και οι εταιρείες το διέθεταν.

« Είναι κρυφό τί γινόταν με τις δαπάνες προώθησης; Αυτά πήγαιναν στα ταξίδια και στα συνέδρια για δωροδοκία γιατρών. Η Ελλάδα έχανε τα περισσότερα συνέδρια από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Τα λέγαμε αυτά. Ξέραμε πολλά αλλά δεν άκουγε κανείς. Είναι ερώτημα γιατί δεν μπήκε εισαγγελέας. Εγώ κατέθεσα διάταξη για την κατάργηση της προώθησης των δαπανών και δεν έγινε ποτέ», υποστήριξε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top