Γεννηματά: Δεν ψηφίζουμε νέες περικοπές, να ψάξουν αλλού για συναίνεση

«Οφείλουμε να οικοδομήσουμε και να στηρίξουμε μια νέα συμφωνία κοινωνίας-κράτους και αγοράς»

Γεννηματά: Δεν ψηφίζουμε νέες περικοπές, να ψάξουν αλλού για συναίνεση

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει νέες περικοπές, νέες αιματηρές θυσίες χωρίς αντίκρισμα. Όπως και αν βαφτίσουν τα μέτρα που θα φέρουν, στην ουσία θα πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο» ξεκαθάρισε η κα Γεννηματά σε ομιλία της στο Δημοτικό Θέατρο της Ρόδου.

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση «δεν πρέπει να περιμένει από εμάς συναίνεση ή συνενοχή».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαλύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τόσο στα Δωδεκάνησα, όσο και σε όλη την Ελλάδα, ενώ είπε πως η Ελλάδα χρειάζεται «ένα αναπτυξιακό σοκ».

«Δουλεύουμε για μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση, το σχέδιο Ελλάδα. Πρόκειται για έναν οριζόντιο στρατηγικό σχεδιασμό που προβλέπει πιλοτικά αναπτυξιακά projects σε όλη την περιφέρεια, με έμφαση στα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής» πρόσθεσε, μιλώντας για δύο πόλους: «Ο ένας πόλος θα πρέπει να είναι εκείνος των μεγάλων, ξένων, διακρατικών επενδύσεων που προέκυψαν, και που θα προκύπτουν από διμερείς συμφωνίες. Ο δεύτερος πόλος θα συγκεντρώσει, θα αναδιαρθρώσει, θα επεκτείνει και θα βοηθήσει την εξωστρέφεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βιομηχανικές, μεταποιητικές».

«Οφείλουμε να οικοδομήσουμε και να στηρίξουμε μια νέα συμφωνία κοινωνίας-κράτους και αγοράς» είπε στη συνέχεια, ζητώντας τη συμμετοχή όλων στην προσπάθεια δημιουργίας «της νέας μεγάλης παράταξης της Κεντροαριστεράς».

Η κα Γεννηματά, τέλος, αναφέρθηκε και στο τουρκικό δημοψήφισμα: «Εμείς θέλουμε δημοκρατία και σταθερότητα στην Τουρκία και σχέσεις καλής γειτονίας βασισμένες στο διεθνές δίκαιο. Ελπίζουμε τώρα ο κ. Ερντογάν να σταματήσει τις προκλήσεις και να πολιτευτεί με σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top