Ένα άρθρο φωτιά για τις υποσχέσεις που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον ελληνικό λαό και δεν τις τήρησε φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό Focus.

Με τίτλο «Μόνο οι φτωχοί πληρώνουν για τις μεταρρυθμίσεις», το άρθρο αναφέρει ότι οι «ψηφοφόροι του Αλέξη Τσίπρα ελπίζουν ότι ο πρωθυπουργός θα φορολογήσει, επιτέλους, τους πλουσίους».

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πραγματοποίησε την υπόσχεσή του. Απ΄ την 13η σύνταξη και τις φοροαπαλλαγές βγήκαν κερδισμένοι και ευκατάστατοι. Οι φτωχότεροι είναι εκείνοι που θα επωμιστούν τα νέα μέτρα λιτότητας που αποφασίστηκαν στη Μάλτα. Σε αυτά ανήκει και η μείωση του αφορολόγητου», τονίζει το Focus.

Σύμφωνα με το άρθρο του γερμανικού περιοδικού «όσοι έχουν εισόδημα 450 ευρώ μικτά το μήνα θα πληρώνουν φόρο εισοδήματος», ενώ «την ίδια στιγμή οι φόροι ακινήτων καθιστούν την Ελλάδα μια από τις πιο ακριβές χώρες για ιδιοκατοίκηση. Οι σχετικοί φόροι είναι υψηλότεροι από εκείνους στη Γερμανία. Κατά συνέπεια καταρρέουν οι τιμές των ακινήτων».

Την εξέλιξη αυτή, συνεχίζει το άρθρο εκμεταλλεύονται όλο και συχνότερα ξένοι εκτός ΕΕ, οι οποίοι αγοράζουν ακίνητα και μαζί μια βίζα για το χώρο του Σένγκεν.

Το άρθρο τέλος αναφέρεται και στους πλειστηριασμούς, σημειώνοντας ότι πολλοί Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν δόσεις και φόρους και έτσι τα ακίνητά τους απειλούνται να βγουν στο σφυρί.

«Ενώ ο Αλ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί ότι δεν θα δώσει κανένα σπίτι σε τραπεζίτες, οι δημοπρασίες εξπρές θα γίνουν πραγματικότητα», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

Tags: