Κάτια Μακρή: ΑΝΗΣΥΧΙΑ στην Αθήνα για τις κινήσεις του «Σουλτάνου»

Οι ροές αυξήθηκαν στο Αιγαίο μέσα σε πέντε μέρες...από εκεί που ήταν μηδενικές

Η διατάραξη των σχέσεων του Ερντογάν με την Ευρώπη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στην ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά στο προσφυγικό, αφού ο Σουλτάνος μπορεί να ανοίξει την κάνουλα των ροών προς τη χώρα μας. Ήδη, μόνο σήμερα ήρθαν στην Ελλάδα εκατό πρόσφυγες.

Η Κάτια Μακρή χαρακτήρισε «μουδιασμένη» την αντίδραση της Αθήνας στο δημοψήφισμα, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR. Όπως είπε, «το αποτέλεσμα είναι τέτοιο που κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τις επόμενες κινήσεις του Σουλτάνου. Όπως επίσης ποια στάση θα κρατήσει απέναντι στην Ευρώπη, η οποία καθημερινά τον απομονώνει. Το μόνο όπλο που έχει ο Ερντογάν είναι το προσφυγικό».

Οι ροές αυξήθηκαν στο Αιγαίο και από εκεί που ήταν μηδενικές ή το πολύ μέχρι 20 πρόσφυγες: 

Η δημοσιογράφος επεσήμανε ότι μέσα σε 5 μέρες, ήρθαν 582 πρόσφυγες σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ήταν συγκυριακό λόγω καλού καιρού, επισημαίνοντας ότι είμαστε «υποψιασμένοι» και υπάρχουν φόβοι για δύσκολο καλοκαίρι.

«Υπάρχει ανησυχία ότι ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να εκβιάσει την Γερμανία που είναι σε προεκλογική περίοδο, μέσω του προσφυγικού. Και πώς μπορεί να το κάνει αυτό; Με δύο τρόπους- διαδρόμους: Ελλάδα- Ιταλία. Τα σύνορα της Ιταλίας στα βόρεια είναι ανοιχτά, μπορούν να φύγουν για την Ευρώπη. Τα δικά μας δεν είναι, πράγμα που σημαίνει ότι από δω και πέρα ότι όποιος έρθει, μένει εδώ και θα προστεθεί στους περίπου 63.000 πρόσφυγες» επεσήμανε η Κάτια Μακρή.

«Για ακόμη μια φορά είμαστε ο αδύναμος κρίκος» σχολίασε η Μάρα Ζαχαρέα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top