Επιφυλάξεις εντός και εκτός Ελλάδας για την συμφωνία και την εφαρμογή της

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης η οικονομία ακόμη και στην συζήτηση της εξεταστικής για την Υγεία

Επιφυλάξεις για το αν και το πότε θα εφαρμοστεί τελικά η συμφωνία του eurogroup εξέφρασε σήμερα η Κριστίν Λαγκάρντ.

"Η επόμενη φάση στην οποία πρέπει να μπούμε είναι ο τέλειος συντονισμός και η εκπλήρωση των δεσμεύσεων (της ελληνικής κυβέρνησης). Και ο διάβολος βρίσκεται πάντα στις λεπτομέρειες. Το έχουμε δει αυτό να συμβαίνει τα τελευταία έξι επτά χρόνια" δήλωσε  η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ εκφράζοντας επιφυλάξεις για το αν και πως θα εφαρμοστεί η προκαταρκτική συμφωνία της Μάλτας.

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι πρώτα πρέπει να νομοθετηθούν οι μεταρρυθμίσεις και μετά να ξεκινήσει η κουβέντα για το χρέος. Έντονες επιφυλάξεις αναδύονται και στο διεθνή τύπο με την γερμανική FAZ να κάνει λόγο για παραπλάνηση των δανειστών από την Αθήνα. "Επειδή η κυβέρνηση στην Ελλάδα αναβάλλει τις εδώ και καιρό υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις, υπάρχει ο κίνδυνος ανώμαλης προσγείωσης" ανέφερε η γερμανική εφημερίδα.  

 Την ίδια ώρα οι τόνοι στη Βουλή ανέβαιναν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο για συμφωνία- Βατερλώ και την κυβέρνηση να απαντά ότι δεν πρόκειται να γίνουν πρόωρες εκλογές.

Ελιγμοί για τις συντάξεις

Αν και το ΔΝΤ θα έχει τον τελικό λόγο στις αποφάσεις που θα ληφθούν, ανώτατη πηγή του υπουργείου Εργασίας σημείωσε σήμερα ότι γίνεται προσπάθεια να γλιτώσουν από το κούρεμα οι επικουρικές συντάξεις με στόχο να μην γίνει καμία μείωση για σύνταξη έως τα  700 ευρώ και  να είναι κλιμακωτή μείωση έως 22%.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με σημερινό tweet κατηγόρησε την κυβέρνηση για δολοφονία κάθε διάθεσης για δουλειά παρουσιάζοντας ένα παράδειγμα ιδιοκτήτη τεχνικού γραφείου που αν θέλει να αυξήσει το εισόδημά του κατά 20.000 ευρώ,  θα πρέπει να του μείνουν καθαρά στο τέλος μόλις 1.000 ευρώ.  "Ζητούσατε ρύθμιση για το χρέος χωρίς μέτρα. Και φέρατε μέτρα χωρίς το χρέος. Φέρατε 4ο μνημόνιο χωρίς λεφτά" έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ.  

Κόντρες στη Βουλή για την οικονομία

Στη Βουλή όμως είχαμε σήμερα και παράπλευρες κόντρες. "Είσαστε η νόσος που έχει μπερδέψει τον εαυτό της με την θεραπεία" υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών  Ευκλείδης Τσακαλώτος, απευθυνόμενος στη ΝΔ, με αφορμή την Οικονομία, για να του απαντήσει αιχμηρά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας:  "Είχατε ζητήσει κοκτέιλ με την Σκάρλετ Γιόχανσον. Και η μακαρίτισα η Γεωργία Βασιλειάδου πολύ σας πέφτει"

 

"Τη χάρη των εκλογών δεν πρόκειται να σας την κάνουμε" τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top