Κ. Μακρή: Εξεταστική χωρίς αντίκρισμα για το «πάρτι» στην Υγεία

«Τσουβάλιασμα» αντί για πραγματική διερεύνηση επέλεξε η κυβέρνηση

Στη συζήτηση στη Βουλή σχετικά με την σύσταση εξεταστικής  επιτροπής για την  Υγεία αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

«Το ότι έγινε μεγάλο πάρτι στην Υγεία ειναι κοινό μυστικό πια και σε αυτό εχει δίκιο η κυβέρνηση. Το ΙΚΑ σε μια δεκαετία εκτόξευσε κατά 400% την φαρμακευτική δαπάνη, ενώ το 2009 – λίγο πριν μπούμε στο μνημόνιο – η Ελλάδα των 10 εκ. κάτοικων δαπανούσε 8,4 δις για φάρμακα και η Ισπανία με 47 εκ. κατοίκους 12 δισ. ευρώ. Το ίδιο γινόταν με τους τομογράφους, με τις προμήθειες,  με όλα» τόνισε η Κ. Μακρή.

Αλλά όπως ανέφερε, «η συνταγή  για να μην βρεις τίποτα απ΄οσα έγιναν και καμια ευθύνη ειναι αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τσουβαλιάζει 17 χρονια, 13 υπουργούς, 64 γραμματείς και θα ψάξει να βρει άκρη».

Πρόσθεσε η σχολιάστρια του Star: «Eγώ περίμενα σήμερα ότι θα φέρει τρία σοβαρά στοιχεία απο κάπου να ξεκινήσει - να ανοίξουν λογαριασμούς – να κάνουν μια ενδελεχή  δουλειά. Αντ’ αυτού είδαμε κόντρα Πολάκη – Γεωργιάδη, αστειάκια,   γελάκια, ύβρεις. Τίποτα για την ουσία, απ’ ότι έχουμε διαβάσει κατά καιρούς στις εφημερίδες».

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή:  

«Δεν ξέρω αν ειναι αλήθεια αυτό που καταγγέλλει η αντιπολίτευση για βιομηχανία εξεταστικών απο τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συσπειρώσει τους βουλευτές του και περάσει τα μέτρα, ξέρω μόνο ότι αν αυτή η επιτροπή έχει ανάλογη συνέχεια με τη σημερινή αρχή, θα καταλήξει στο μηδέν. Θα ειναι ακόμη μια χαμένη ευκαιρία, όπως έγινε και πριν απο λίγες εβδομάδες με την εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top