Απίστευτη ένταση επικράτησε στη Βουλή για μία  ακόμη φορά μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη,  στην συζήτηση για την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχετικά με την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία, με την συζήτηση να ξεπερνά αρκετές φορές τα συνήθη κοινοβουλευτικά όρια, με προσωπικές αιχμές και αναφορές στον  ενικό, που εξόργισαν και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. 

«Κάντε μου εξεταστική και πηγαίνετε με στο δικαστήριο και παραιτούμαι προσωπικά  απο  οποιαδήποτε ασυλία» τόνισε αρχικά ο Α. Γεωργιάδης, λαμβάνοντας τον λόγο, ενώ άσκησε κριτική στον πρώην υπουργό Υγείας (και νυν Ναυτιλίας) Παναγιώτη Κουρουμπλή.  «Γιατί δεν έχει γίνει ο διαγωνισμός που καταργήσατε κ Κουρουπλη με το 50 -30-20 ; Είναι 30 εκ., ευρώ δεν πρέπει να το ερευνήσουμε;»  διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης, με τον κ. Κουρουμπλή να απαντά  μεταξύ άλλων:   «Στο Ωνάσσειο κάνατε έλεγχο  που αγοράζανε τα στεντ σε τριπλάσια τιμή από τα άλλα»;   

Πρόσθεσε μάλιστα ο νυν υπουργός Ναυτιλίας, επιχειρώντας να κάνει «ρελάνς»,  ότι  «αφού  θέλουν ανταρτοπόλεμο να μας πει ο κ Μητσοτάκης που πήγαν τα εκατομμύρια που μάζεψε το ίδρυμα της μητέρας του για το “Μαρίκειο”».   

«Ματς» και πάλι μεταξύ Άδωνη και Πολάκη και…  «δεν μοιάζουμε ρε κουμπάρε»!   

Οι τόνοι ανέβηκαν όμως κατά πολύ στην αντιπαράθεση Άδωνη Γεωργιάδη – Παύλου Πολάκη. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ  άσκησε σφοδρή κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι έκανε γκάφα, εμπλέκοντας την σύζυγό του και ότι την μπέρδεψε με άλλη Μανωλίδου, στο ΕΚΕΠΥ, με την οποία είχαν απλή συνωνυμία!

Στο γνωστό  ύφος απάντησε ο κ. Πολάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν «μαυσωλείο της διαφθοράς» και «off shore» των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αφού αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα τα οποία αποτελούν κατά τον ίδιο σκάνδαλα, ανέφερε απευθυνόμενος προς τον Α. Γεωργιάδη:       

«Δεν μοιάζουμε εμείς ρε κουμπάρε, δεν είμαστε σαπισμένοι. Ήθελα να πω και άλλα, όμως γκάζωσα πολύ»!  

Απευθυνόμενος και πάλι προς τον αντιπρόεδρος της ΝΔ, υποστήριξε ότι «το  ρουσφετόχαρτο έλεγε Ευγενία Μανωλίδου – Άδωνις. δεν αναπληρώθηκε η κομπίνα και πήγαν Σάββατο για αλλάξουν το πρωτόκολλο» και προειδοποίησε στο ίδιο πνεύμα:  «Τόσα και άλλα τόσα θα βγουν. Κάποιοι θα κοιμούνται ανήσυχοι».

«Προφανώς δεν μοιάζουμε. Δεν ήξερα ότι πρέπει να αφήσω μούσι και να μην φοράω γραβάτα», απάντησε  ο κ. Γεωργιάδης.

«Η ΝΔ λέει να ελεγχθούν όλα. Αντιθέτως στο δικό μας ερώτημα να ελεγχθεί αυτό που είπε ο κ. Κουρουμπλής ότι στις 20/08 το 2015 έλεγξε ο κ. Καρόνε το δελτίο τιμών που δεν βγήκε ποτέ, αυτό να μην ελεγχθεί; Αυτό στέλνει φυλακή τον Ξανθό», υποστήριξε.

Η προσπάθεια του κ. Πολάκη να απαντήσει όμως και οι μεταξύ τους φωνές, προκάλεσαν την οργισμένη παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.     

«Η βεντέτα αυτή μεταξύ σας και σε άλλες συζητήσεις δεν θα επιτρέψω να αναπαραχθεί στη  σημερινή συζήτηση» τόνισε, όπως προαναφέρθηκε,  ο κ. Βούτσης που χαρακτήρισε «αδιανόητο το επίπεδο για την αίθουσα». Μάλιστα,  επέπληξε και τους δύο για το ύφος με το οποίο μιλούν ο ένας στον άλλο και τον ενικό που  χρησιμοποιούν μεταξύ τους. «Δεν είναι τηλεοπτικό πάνελ εδώ» ανέφερε σε αυστηρό ύφος ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος  δεν επέτρεψε στον κ. Πολάκη να λάβει εκ νέου τον λόγο.