Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη χώρα μας τιμωρείται η σκληρή δουλειά και ποινικοποιείται η επιτυχία

"Όσο πιο πολύ πετυχαίνεις στη δουλειά σου, τόσο λιγότερα χρήματα κερδίζεις" επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη χώρα μας τιμωρείται η σκληρή δουλειά και ποινικοποιείται η επιτυχία

Με μία ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι στη χώρα μας τιμωρείται η σκληρή δουλειά και ποινικοποιείται η επιτυχία, εξαιτίας της υψηλής φορολογίας.

Κάνοντας αναφορά στη συνάντηση που είχε χθες με ελεύθερους επαγγελματίες, φέρνει ως παράδειγμα ένα τεχνικό γραφείο που μπορεί να καταφέρει να αυξήσει τα εισοδήματά του από τις 50.000 στις 70.000 ευρώ, αλλά το κέρδος του θα είναι μόλις 1.000 ευρώ.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Ζούμε σε μια χώρα που τιμωρεί την σκληρή δουλειά και ποινικοποιεί την επιτυχία.

Σήμερα είχα την ευκαιρία να συζητήσω με εκπροσώπους ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων που εργάζονται και επιχειρούν στην Ελλάδα. Παραθέτω έναν απλό πίνακα με το παράδειγμα που άκουσα σήμερα. Με απλά λόγια, όσο πιο πολύ πετυχαίνεις στη δουλειά σου, τόσο λιγότερα χρήματα κερδίζεις. Αντί να ζητάμε από τους νέους να έχουν όνειρα για να φτάσουν ψηλά τους δίνουμε αντικίνητρα να εργαστούν. Αντί να επιβραβεύουμε επαγγελματίες που ξενυχτάνε στα γραφεία τους, στα ιατρεία τους, στα εργοτάξια, τους αφαιρούμε την πρόσβαση σε χρήματα που ανήκουν στη δική τους τσέπη.

Θέλω οι νέοι μας να ζήσουν σε μια Ελλάδα που θα αναγνωρίζει τη δουλειά τους, θα επιβραβεύει το ταλέντο τους, θα ανταμείβει τους κόπους τους. Γι’ αυτό είμαι υπέρ μιας τολμηρής μείωσης της φορολογίας. Είναι αξιακό και όχι μόνο οικονομικό ζήτημα».


Σήμερα στις 17:00, ο πρόεδρος της ΝΔ θα παραβρεθεί σε εκδήλωση του Κόμματος με τίτλο «Προσέχω – Ο δρόμος για την ασφάλεια». Στην εκδήλωση, που θα γίνει στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, θα παρουσιαστεί το στρατηγικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την οδική ασφάλεια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top