«Πόλεμος» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου

ΝΔ: Αμετανόητος ο τέως υπουργός, ΣΥΡΙΖΑ: Μεσαίωνας οι θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Πόλεμος» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου

«Πόλεμος» ξέσπασε σήμερα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου.      

 «Ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, με σημερινή του συνέντευξη, εμφανίζεται προκλητικά αμετανόητος για το νόμο που ψήφισε η Κυβέρνηση και με τον οποίο αφέθηκαν ελεύθεροι και  χιλιάδες επικίνδυνοι κακοποιοί.

 Πρόσφατα, το σώμα των Ειδικών Φρουρών ζήτησε επίσημα την κατάργηση του συγκεκριμένου νόμου, σημειώνοντας πως είναι “αδιανόητο να συλλαμβάνουμε κακοποιούς και ο νόμος Παρασκευόπουλου να τους ελευθερώνει”» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Πειραιώς προσθέτει, δεσμευόμενη και πάλι ότι θα καταργήσει τον Νόμο:

«Με περισσό θράσος, ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης υπερασπίζεται, για μια ακόμη φορά, στην πράξη, μόνο τα δικαιώματα όσων έχουν αφαιρέσει ζωή και όχι την ασφάλεια των πολιτών.

 Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, με την πολιτική της στα ζητήματα τάξης και ασφάλειας, επιβεβαιώνει πως η ιδεοληψία είναι χειρότερη από την αδιαφορία.

Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας πως ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθεί».

ΣΥΡΙΖΑ:  Μεσαίωνας οι θέσεις της ΝΔ για το σωφρονιστικό σύστημα   

Απαντώντας στη ΝΔ το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως «το ότι οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με τη σωφρονιστική πολιτική παραπέμπουν στον Μεσαίωνα δεν μας εκπλήσσει.  Είναι γνωστό πως το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αλλεργία στις ατομικές ελευθερίες και τα συνταγματικά δικαιώματα, τα οποία άλλωστε αποτελούν ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου:

« Η ακροδεξιά ρητορεία και η ατζέντα του φόβου που προσπαθεί να εισαγάγει ο κατά τα άλλα 'φιλελεύθερος' κ. Μητσοτάκης διαψεύδονται από την ίδια την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των εγκλημάτων έχει μειωθεί επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης. Επί της ουσίας, λοιπόν,  το αυταρχικό, επικοινωνιακό παραμύθι που επιχειρεί να στήσει η Ν.Δ., δεν έχει δράκο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top