Νο ΙΜF, no… μέτρα!

Ο Νίκος Παππάς είπε ότι αν το ΔΝΤ δεν ικανοποιηθεί στο ζήτημα του χρέους, φεύγουν από το τραπέζι και οι λόγοι που επέβαλαν τα νέα μέτρα!

«Προϋπόθεση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων είναι τα μέτρα για το χρέος. Τα μέτρα για το 2019 και το 2020 μπήκαν στο τραπέζι, επειδή κάποιες χώρες επέμεναν το ΔΝΤ να συνεχίσει να είναι μέρος του προγράμματος. Το Ταμείο, εκτός από τις δημοσιονομικές αυτές παρεμβάσεις, τις οποίες συμφωνήσαμε, βάζει και την προϋπόθεση της αναδιάρθρωσης του χρέους. Αν, λοιπόν, υπάρξει μία λύση που δεν το ικανοποιεί και αποχωρήσει -μιλάω για το υποθετικό σενάριο- φεύγουν από το τραπέζι οι λόγοι που επέβαλαν την εφαρμογή των δημοσιονομικών παρεμβάσεων το 2019 και το 2020» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η κουβέντα για το χρέος, αυτήν τη στιγμή, αποσυνδέεται από το ενδεχόμενο περαιτέρω μέτρων λιτότητας. Αυτός ήταν ο κίνδυνος τον οποίο βιώναμε, δηλαδή, να έρχεται το ΔΝΤ, ο υπέρμαχος της αναδιάρθρωσης του χρέους και να λέει “αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά χρειάζεται παραπάνω λιτότητα”. Μάλιστα, ζήταγε λιτότητα τέτοια που θα ακύρωνε και οποιαδήποτε ευεργετική επίπτωση θα έχει η αναδιάρθρωση του χρέους».

Ερωτηθείς, τέλος, για το ταξίδι του στη Βενεζουέλα, ο κ. Παππάς πως έχει απαντήσει από τα μέσα του 2016 για το θέμα και υποστήριξε ότι η συντήρηση του θέματος αυτού συνιστά «μια απέλπιδα προσπάθεια ΝΔ να δημιουργήσει θόρυβο γύρω από καταστάσεις».

 

Tags: