«Ήρθε η ώρα να υπάρξει λύση για το ζήτημα του χρέους ώστε να υπάρξει έξοδος από την κρίση» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας στην κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο των χωρών του ευρωπαϊκού νότου.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η Ελλάδα έχει καταφέρει εξαιρετικές επιδόσεις στην οικονομία το τελευταίο διάστημα, υπογραμμίζοντας υπογράμμισε πως τους κανόνες πρέπει να τους τηρούμε όλοι. 

«Τα πλεονάσματα κάποιων είναι τα ελλείμματα κάποιων άλλων» είπε και πρόσθεσε: «Οι σημερινές μας συνομιλίες αποτυπώνουν την κοινή μας βούληση για την οικοδόμηση μιας αναπτυξιακής και κοινωνικής Ευρώπης, με ένα ουσιαστικό κοινωνικό πυλώνα».

«Πιστεύω ότι τελειώνοντας τη δεύτερη αξιολόγηση και άρα, δίνοντας το σήμα ότι η Ελλάδα ξεπέρασε την κρίση και ότι η Ευρωζώνη ξεπέρασε την κρίση, ανοίγει η δυνατότητα να θέσουμε επί τάπητος, οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μία σειρά από αιτήματα που θα βαθύνουν τόσο την οικονομική σύγκλιση όσο και την κοινωνική συνοχή. Να θέσουμε επί τάπητος το αίτημα για την ανάγκη να μπορέσουμε να περιορίσουμε τους κινδύνους μέσα στην Ευρωζώνη και την αποσταθεροποίηση» σημείωσε εξάλλου ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ευρώπη θα καταφέρει να ξεπεράσει την οικονομική κρίση ξεπερνώντας τις ανισότητες στο εσωτερικό της και σημείωσε πως στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί η επόμενη διάσκεψη, μετά τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις στη Γερμανία και τη Γαλλία.

Ολάντ: Πρέπει να δοθεί οριστική λύση για την Ελλάδα

«Πρέπει να λύσουμε το θέμα της Ελλάδας. Θέλουμε η Ελλάδα επιτέλους να βρει τις απαντήσεις στα προβλήματα της γιατί έχει κάνει πράγματι τρομακτικές προσπάθειες και πρέπει να τελειώσουμε με αυτό το θέμα και να ανοίξουμε μια νέα φάση» είπε από την πλευρά του ο Φρανσουά Ολάντ.

Ο Γάλλος Πρόεδρος είπε πως πρέπει «να εμβαθύνουμε στη νομισματική ένωση, στην οικονομική σύγκλιση και να χτίσουμε πολιτικές επενδύσεων. Αυτή είναι η προτεραιότητα που πρέπει να έχει η Ευρώπη των 27 και η φωνή της να ακουστεί στον κόσμο».

Ο ίδιος σημείωσε ακόμη ότι κάποιες χώρες του Νότου που είχαν προβλήματα, χάρη στις προσπάθειες τους οι χώρες αυτές σηκώθηκαν, περπάτησαν ξανά κι αυτό επέτρεψε στην Ευρωζώνη να γίνει ξανά ζώνη εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την παρέμβαση του στη συζήτηση στη Σύνοδο, ο Γάλλος Πρόεδρος σημείωσε ότι «πρέπει να δοθεί οριστική λύση για την Ελλάδα».

 

Tags: