Βουλγαράκης: Η συκοφαντία για το Βατοπαίδι αρρώστησε τη γυναίκα μου και σκότωσε ανθρώπους

Δεν αποκλείει την υποψηφιότητά του για δήμαρχος

Βουλγαράκης:  Η συκοφαντία για το Βατοπαίδι αρρώστησε τη γυναίκα μου και σκότωσε ανθρώπους

Τις δύσκολες στιγμές που πέρασε τα τελευταία χρόνια αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης στη συνέντευξή του στην Σάσα Σταμάτη και στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» .

Ο Γ. Βουλγαράκης  μίλησε για το βιβλίο που σκέφτεται να γράψει, αλλά και για τις σκέψεις του για την πολιτική και τη δημαρχία της Αθήνας, ενώ άνοιξε για πρώτη φορά την καρδιά του όσον αφορά τη μάχη που δίνει η σύζυγός του, Κατερίνα.

Η Σ. Σταμάτη συνάντησε  τον πρώην υπουργό λίγες ημέρες μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση του Βατοπαιδίου και πριν πετάξει με το αεροπλάνο για την Κύπρο, όπου διδάσκει στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

«Εννοείται ότι αισθάνομαι δικαιωμένος, γιατί μια περιπέτεια πολλών ετών κλείνει και κλείνει στις πραγματικές της διαστάσεις. Νομίζω ότι όλος ο κόσμος έχει σήμερα καταλάβει ότι αυτό ήταν μια απίστευτη ιστορία, που φτιάχτηκε κυριολεκτικά από το μηδέν. Στη διαδρομή της, όμως, ταλαιπώρησε κόσμο, χάλασε καριέρες, σπίλωσε επιστήμονες, άλλους ανθρώπους τους έστειλε στο περιθώριο και κάποιους τους σκότωσε κυριολεκτικά. Αυτή η υπόθεση, λοιπόν, έκλεισε με τη βούλα και, προφανώς, αυτοί που ενεπλάκησαν δεν μπορεί παρά να αισθάνονται δικαιωμένοι» τόνισε ο Γ. Βουλγαράκης , αναφερόμενος εμμέσως στον Γ.Αγγέλου και στον Β. Μπασιάκο που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.        

Για το πώς βίωσε την  αρνητική δημοσιότητα η οικογένειά του ανέφερε:

«Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι δεν περίμενα ότι θα διαρκούσε τόσα χρόνια. ‘Οπως επίσης δεν περίμενα ότι το όνομά μου θα εμπλεκόταν σε οποιαδήποτε υπόθεση ακουγόταν στον αέρα, σαν κερασάκι στην τούρτα, από το πουθενά! Οτιδήποτε λεγόταν έβαζαν και το όνομά μου δίπλα. Με ταλαιπωρούσαν μήνες. Πήγαινε κάποιο θέμα στη Δικαιοσύνη, αθωωνόμουν, πήγαινα στη Βουλή, πάλι αθωωνόμουν. Ήταν η δυσκολότερη περίοδος της ζωής μου, αλλά μπορώ να σου πω ότι ήταν και η περίοδος που σφυρηλάτησε και τους δεσμούς μας ως οικογένειας. Περάσαμε δύσκολα. Η οικογένειά μου παραλίγο να διαλυθεί. Φτάσαμε σε οριακό βαθμό εγώ με τη γυναίκα μου, η οποία είχε και σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία της από όλο αυτό. Έσκασε κυριολεκτικά».

«Οι συνέπειες όλης αυτής της άδικης στεναχώριας  βγήκαν στην γυναίκα μου Κατερίνα»

Όπως πρόσθεσε «η αδικία δεν παλεύεται εύκολα. Ούτε οι άνθρωποι είναι από μάρμαρο. Όλα όσα συμβαίνουν σωματοποιούνται με κάποιο τρόπο. Και η αλήθεια είναι ότι οι συνέπειες όλης αυτής της άδικης στεναχώριας στην Κατερίνα βγήκαν πολύ άσχημα. Εχει καρκίνο στον μαστό. Το παλεύει γιατί είναι αγωνίστρια και το παλεύουμε όλοι μαζί. Οταν πρώτη φορά ήρθα σε επαφή με το άκουσμα της λέξης, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Δεν κατάλαβα τι μου γινόταν».

Σχετικά με το  πώς βιώνει  την μάχη  που δίνει η σύζυγός του Κατερίνα με τον καρκίνο δηλώνει:  «Δεν μου το ανακοίνωσε, πήγαμε μαζί στον γιατρό. Από την αρχή μέχρι το τέλος. Την εμπειρία αυτή τη ζήσαμε οι δυο μας. Γιατί έτσι έπρεπε να γίνει και δεν θα γινόταν διαφορετικά. Στην αρχή υπάρχει η αγωνία των εξετάσεων, να δεις τι έχει, αν είχε τοπικό, αν έχει μεταστατικό χαρακτήρα κ.λπ. Όταν άκουσα τη διάγνωση ήταν σαν να με διαπέρασε ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά μπαίνοντας μέσα στο πρόβλημα βλέπεις ότι δεν είναι όλα μαύρα. Πάρα πολλές μορφές καρκίνου είναι πλήρως ιάσιμες. Η ίδια συνεχίζει τη ζωή της κανονικά. Εργάζεται, βγαίνουμε έξω κ.λπ. Είμαστε αισιόδοξοι».

Η Πωλίνα και το τραγούδι

Για την κόρη του Πωλίνα και την επιλογή της να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι, τονίζει:

«Διάλεξε έναν χώρο και μόνο το γεγονός ότι εμφανίστηκε με το επίθετό της σε μια περίοδο που πιθανόν να με έβριζε όλη η Ελλάδα, φανερώνει την θέληση και την παλληκαριά της   που λέμε στην Κρήτη. Έχει κάνει μια αρκετά καλή παρουσία σχετικά με τον χρόνο που ασχολείται».

Τα μελλοντικά του σχέδια

Για τα  μελλοντικά του σχέδια δηλώνει ότι δεν απορρίπτει σαν ιδέα το ενδεχόμενο να κατέλθει σαν υποψήφιος δήμαρχος στην Αθήνα, αλλά και ότι πιθανόν να αποδεχθεί μια πρόταση της ΝΔ να είναι υποψήφιος βουλευτής, εφόσον του γίνει.     

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top