Κάτια Μακρή: «Αυτός είναι ο λογαριασμός που θα πληρώσουμε»

"Μέτρα εδώ, μέτρα εκεί, μέτρα και στο βάθος"

«Ο ελληνικός λαός είναι στεναχωρημένος εδώ και πολλά πολλά χρόνια» ανέφερε η Μάρα Ζαχαρέα, παρουσιάστρια του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του STAR, πριν δώσει τον λόγο στην Κάτια Μακρή, με αφορμή την ωμή παραδοχή Τσακαλώτου ότι τα μέτρα θα στεναχωρήσουν κάποιους Έλληνες.

«Είναι ο πιο κατηφής Τσακαλώτος, που έχουμε δει από τη μέρα που ανέλαβε» σχολίασε η Κάτια Μακρή και σημείωσε ότι αυτό το ύφος ήταν αναμενόμενο, καθώς τα νέα που μετέφερε  δεν ήταν καθόλου καλά.

«Πρώτος ο ίδιος ξέρει ότι δεν μιλάμε για μια καλή συμφωνία, αλλά για μια κακή με μέτρα 3,6 δις από μισθούς και συντάξεις. Εδώ και τώρα θα ψηφιστούν, το 2019-2020 θα εφαρμοστούν και τα αντίμετρα, τα όποια θετικά… βλέποντας και κάνοντας, αν και εφόσον πιάσουμε τους στόχους» εξήγησε η δημοσιογράφος και επεσήμανε ότι ο κ.Τσακαλώτος τον Βέλγο ΥΠΟΙΚ να λέει πως η Ελλάδα θα έχει τα πλεονάσματα του 3,5% για πολλά χρόνια. «Μας προετοιμάζουν δηλαδή για τα χειρότερα που έρχονται» ανέφερε.

«Τι απέφερε αυτή η αέναη εξάμηνη διαπραγμάτευση; Τίποτα απολύτως» τόνισε η Κάτια Μακρή και συνέχισε: «Και όσα μέτρα ήθελαν από την αρχή οι δανειστές, τόσα τελικά θα πάρει η κυβέρνηση και η οικονομία στράγγιξε στο ενδιάμεσο, όλη η αγορά βρέθηκε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση και στα συνήθη υποζύγια –μισθούς και συντάξεις- εκεί πάλι καταλήγουν. Η κυβέρνηση στην ρητορική χτυπά την πλουτοκρατία, όταν όμως χρειαστεί να πάρει μέτρα, πάει πάλι στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους» σημείωσε.

Όπως εξήγησε η Κάτια Μακρή,  από το 2015 που ανέλαβε και το 2016 πήρε μέτρα 9 δις και τώρα θα πάρει άλλα 3,6 δις. Μιλάμε για 12,6 δις σύνολο σε δύο χρόνια!

Η Μάρα Ζαχαρέα κατέληξε: «δεν υπήρχε λόγος να στραγγίξει η αγορά και να περιμένουμε 6 μήνες γι’ αυτή τη συμφωνία που και τον Δεκέμβριο να είχε έρθει, όπως είχε πει αρχικά ο κ.Τσακαλώτος, τα ίδια μέτρα περίπου θα έφερνε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top