Νέο σοκ για τους συνταξιούχους από τη συμφωνία κυβέρνησης- τρόικας για μειώσεις στις συντάξεις κατά 1,8 δις ευρώ  αλλά και «ψαλίδι»  στα εισοδήματα από την μείωση του αφορολόγητου!  

Οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν ακριβά τον λογαριασμό της συμφωνίας, καθώς προβλέπει περικοπές 1,8 δις ευρώ  στις συντάξεις από το 2019 και η κυβέρνηση απέτυχε να μεταθέσει τις περικοπές έστω για το 2020. Να σημειωθεί ότι ούτως ή άλλως ο νόμος Κατρούγκαλου προστάτευε τις συντάξεις μόνο έως τις 31/12/2018.

Δύο είναι τα βασικά σενάρια περικοπών:

 Το πρώτο προβλέπει κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις κύριες συντάξεις από 1/1/2019. Έτσι,  μητέρα ανηλίκου που εργαζόταν με 30 έτη ασφάλισης και λαμβάνει  σήμερα 996 € σύνταξη μετά τον επαναϋπολογισμό με τα μειωμένα ποσοστά του νόμου Κατρούγκαλου φτάνει τα 743 €. Η προσωπική διαφορά που θα κοπεί φτάνει 253 €.

Το δεύτερο σενάριο που παραδέχθηκε ως πιθανό ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, προβλέπει και νέες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις , προκειμένου να μετριαστούν οι περικοπές στις κύριες. Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι κόπηκαν ξανά οι επικουρικές, ενώ τα μερίσματα σχεδόν εξανεμίστηκαν.

ΚΑΤΡΑΚΥΛΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ

Μείωση εισοδήματος φέρνει η μείωση του αφορολόγητου.  

Παράδειγμα: Άγαμος μισθωτός του ιδιωτικού τομέα με εισόδημα 6.000 ευρώ, δηλαδή μισθό 428 ευρώ τον μήνα. Σήμερα δεν καταβάλλει φόρο. Με τη μείωση του αφορολόγητου το 2020 θα κληθεί να πληρώσει ετήσιο φόρο 120 ευρώ, δηλαδή θα του γίνει παρακράτηση φόρου ύψους 8,57 ευρώ μηνιαίως για 14 μήνες

 ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Στο μέτωπο των εργασιακών,  ενώ παραμένει το όριο του 5% στις ομαδικές απολύσεις στην ουσία απελευθερώνονται, αφού η κυβέρνηση δέχτηκε την κατάργηση του βέτο που μπορούσε να ασκήσει ο υπουργός Εργασίας προκειμένου να αποτρέψει ομαδικές απολύσεις. 

Επιχειρήσεις που θέλουν να αναδιαρθρωθούν θα υποβάλλουν απλά έναν φάκελο με τα οικονομικά στοιχεία και το πλάνο αναδιάρθρωσης και απολύσεων.

Δια της πλαγίας καταργείται και η απαγόρευση του  λοκ άουτ, αφού ο εργοδότης θα μπορεί να μην πληρώνει και όσους εργαζόμενους δεν απεργούν,  εφόσον παρεμποδίζεται εξαιτίας της απεργίας η λειτουργία της επιχείρησης