ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ από τα κόμματα: Παζάρευε μόνο το χρόνο ο Τσίπρας!

Υποστηρίζουν ότι η διαπραγμάτευση έχει κλείσει εδώ και καιρό... - Πρώτη ανάρτηση 16:35

Τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν η ανακοίνωση της επιστροφής της τρόικας για τη σύναψη συμφωνίας αλλά και η ωμή παραδοχή του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι κάποια πράγματα στη συμφωνία θα στεναχωρήσουν τον ελληνικό λαό.

Tην ικανοποίησή του για το περιεχόμενο της συμφωνίας εξέφρασε πάντως  ο πρόεδρος της Βουλής  Νίκος Βούτσης, όπως επίσης  ο υπουργός Περιβάλλοντος και  Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.  

«Μετά από 7 μήνες τυχοδιωκτισμών, η Κυβέρνηση συμφώνησε για προνομοθέτηση νέων μέτρων ύψους 3,6 δις ευρώ με όρους παράδοσης ηττημένου» δήλωσε  η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  Φώφη Γεννηματά

Το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του, επεσήμανε ότι το μόνο που παζάρευε ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πότε θα εφαρμοστούν τα μέτρα.

Όλη η ανακοίνωση του Ποταμιού

«Το ύψος του λογαριασμού έχει συμφωνηθεί εδώ και καιρό. Είναι τα 3.6 δις που ζητούσε το ΔΝΤ από την αρχή. Η διαπραγμάτευση επί της ουσίας έχει κλείσει. Το μόνο που παζάρευε ο κ.Τσίπρας είναι το πότε θα εφαρμοστούν τα μέτρα. Θέλει να εξαντλήσει το χρόνο παραμονής στην εξουσία ως την τελευταία μέρα και να χρεωθεί το κόστος ο επόμενος. Σε αυτό πράγματι κάνει μεγάλη προσπάθεια. Όλα τα υπόλοιπα για ανυποχώρητες μάχες και σκληρή διαπραγμάτευση είναι λόγια του αέρα για τα non paper του Μαξίμου.

Όπως και τα αντίμετρα... “αν και εφόσον” ...προκειμένου να έχουν μια δικαιολογία οι βουλευτές για να σηκώσουν το βάρος άλλης μιας επιλογής που κόστισε ακριβά στους πολίτες»

Η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Twitter:

«Η διαπραγμάτευση έχει λήξει εδώ και καιρό. 3.6 δις ο λογαριασμός. Το μόνο που παζάρευε ο κ.Τσίπρας είναι ποιος πρωθυπουργός θα τον πληρώσει»

 

 

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, έκανε λόγο για 4ο μνημόνιο.

«Το ζήτημα είναι ότι θα γίνει η αξιολόγηση, θα ολοκληρωθεί το 3ο μνημόνιο και βεβαίως η νέα συμφωνία για τα νέα μέτρα δεν αφορούν πλέον το 3ο μνημόνιο, αφορούν το 4ο μνημόνιο, μια νέα συμφωνία, άσχετα πως θα ονομαστεί. Αυτό είναι απολύτως δεδομένο κατά τη γνώμη μου» σημείωσε. 

Η Ένωση Κεντρώων καλεί την κυβέρνηση να αφήσει τα μασημένα λόγια ενώ παράλληλα επισημαίνει την ευθύνη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων για να μη συνεχιστεί η τακτική υπονόμευσης της διαδικασίας.

Όλη η ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων

«Ελπίζουμε η κυβέρνηση στη νέα επίσκεψη στην Αθήνα των τεχνικών κλιμακίων και των θεσμών να πάρει την απόφαση αποδοχής των νέων μέτρων και να εγκαταλείψει τα μασημένα λόγια και τους δισταγμούς. Η πολυδιαφημισμένη διαπραγμάτευση θα καταλήξει άλλη μια φορά σε αποδοχή των πάντων. Ευθύνη ωστόσο έχουν και τα άλλα κόμματα και η ΝΔ ώστε να μην συνεχίσουν την τακτική της υπονόμευσης της διαδικασίας, αλλά με γενναιότητα και ειλικρίνεια να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Όσο μεγαλύτερος είναι ο λαϊκισμός των αντιπολιτευομένων, τόσο πιο φοβική θα είναι η στάση των κυβερνώντων. Θεωρούμε ωστόσο ότι ούτε αυτά τα μέτρα της 2ης αξιολόγησης θα λύσουν το πρόβλημα, όσο οι παθογένειες κουκουλώνονται και το πολιτικό σύστημα δεν κάνει τις οφειλόμενες μεταρρυθμίσεις».

Η Χρυσή Αυγή σημείωσε: «Εδώ και εβδομάδες φωνάζουμε ότι ο Τσίπρας έχει κλείσει συμφωνία με τους τοκογλύφους που περιλαμβάνει σφαγή σε συντάξεις και αφορολόγητο, μέτρα 3,6 δισ. και οριστικό ξεπούλημα της ΔΕΗ».

ΔΕΙΤΕ επίσης: Κικίλιας: Καλό Πάσχα στους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ -Ας πάνε τώρα στις περιφέρειές τους…

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top