Επιμένει ο Μπαλαούρας: "Παγανιστικό κατάλοιπο το Άγιο Φως"

Τι δήλωσε στο Star - Θύελλα αντιδράσεων για τις δηλώσεις του

Επιμένει στις θέσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, ο οποίος τα έβαλε με το Άγιο Φως και θέλει να σταματήσει η μεταφορά του από τα Ιεροσόλυμα γιατί θεωρεί ότι είναι «κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου» και ένα αρκετά δαπανηρό έθιμο.

«Είναι απαράδεκτο το ότι ενισχύουμε ένα κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου και το ενισχύουμε με το κράτος, όπου το κράτος πρέπει να είναι ανεξίθρησκο. Και το δεύτερο είναι ότι υπάρχει ένα κόστος, κατά τη γνώμη μου σημαντικό» δήλωσε στο Star o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι θέσεις του πάντως συνεχίζουν  να προκαλούν αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας, με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δ. Καμμένο να δηλώνει:    

«Ο αθεόφοβος ξεχνάει ότι τον Πανάγιο Τάφο και ότι προς τιμήν του, τον επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός. Θεωρεί όλους εμάς Παγανιστές; Αυτό δεν θα περάσει έτσι, θα πρέπει να ανακαλέσει τη δήλωσή του γιατί προσβάλει και εμάς τους συναδέλφους του αλλά πόσο μάλλον εκατομμύρια Έλληνες».

«Έλεος! Άφησέ μας εμάς που θέλουμε να πιστεύουμε στο Θεό,  ο οποίος μας δίνει δύναμη να πιστεύουμε στο Άγιο Φως. Εσύ αν σου αρέσει το Άγιο σκοτάδι σκοταδίσου από μόνος σου κ. Μπαλαούρα» σχολίασε ο  βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος.  

Άμεση ήταν η απάντηση και του εκπροσώπου τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρη Κονιδάρη:  «Γιατί ο κ. Μπαλαούρας δεν απευθύνει την ερώτηση του προς τον πρόεδρο του κόμματος του και πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε τον Πανάγιο Τάφο;».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κλήθηκε να σχολιάσει την επιστολή που έστειλε η Ένωση Αθέων, σε όλα τα κόμματα της βουλής, πλην της Χρυσής Αυγής, για να σταματήσει η μεταφορά του Αγίου Φωτός.

Ο  Φώτης Φραγκόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Αθέων, δήλωσε ότι «η  βασική μας διεκδίκηση είναι η εκκοσμίκευση της Πολιτείας, δηλαδή αυτό που λέμε διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας.  Είναι και το οικονομικό αλλά κυρίως είναι ο εξευτελισμός, αν θέλετε, της Πολιτείας».

Σχετικά με το κόστος όμως ο κ. Μπαλαούρας  παραδέχθηκε ότι στην ερώτησή του που είχε υποβάλλει μαζί με άλλους 8 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, «τότε η απάντηση του υπουργείου Άμυνας ήταν ότι δεν πληρώνει το κράτος αλλά το πληρώνουν οι ιδιώτες. Αλλά και έτσι να είναι πάλι είναι πρόβλημα».

 Ο Γεράσιμος Μπαλαούρας πάντως ζητάει να σταματήσει να έρχεται το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα, την ώρα που πέρυσι το Πάσχα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του κόμματος του,  διέθεσε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και μεταφέρθηκε το Άγιο Φως στην Αθήνα.

 

Όπως δήλωσε στο Star o εκκλησιαστικός συντάκτης  Νίκος Παπαχρήστου,  «είναι λυπηρό τουλάχιστον ότι κάποιοι προσπαθούν να ερεθίσουν την κοινή γνώμη και  τους πιστούς,  προκειμένου να πετύχουν λίγα λεπτά δημοσιότητας».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top