Στο Πειθαρχικό των  υπαλλήλων της Βουλής παραπέμπει ο πρόεδρός της Νίκος Βούτσης τον 42χρονο μετακλητό υπάλληλο της Χρυσής Αυγής, ο οποίος προφυλακίσθηκε ως κατηγορούμενος για τον άγριο ξυλοδαρμό 24χρονου φοιτητή.

Όπως αναφέρει ο κ. Βούτσης, λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού αλλά και εξαιτίας της διάστασης που έλαβε το περιστατικό στα ΜΜΕ,  επικοινώνησε με την αρμόδια υπάλληλο  της Εισαγγελίας και ζήτησε την αποστολή του εγγράφου της ποινικής δίωξης, όπως και έγινε.     

Από το συγκεκριμένο έγγραφο, το οποίο απεστάλη σήμερα, προκύπτει  όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Βουλής ότι εις βάρος του μετακλητού υπαλλήλου της Χρυσής Αυγής έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία.   

Το παραπεμπτικό έγγραφο του κ. Βούτση καταλήγει ότι  τα αδικήματα επισύρουν  την  ποινή της οριστικής απόλυσης, η οποία υπερβαίνει τη δυνατότητά του για την επιβολή πειθαρχικών ποινών και ζητά την άσκηση «της προσήκουσας πειθαρχικής δίωξης».        

Tags: