Ούτε λόγος για συμφωνία: Η πρόταση που κατέθεσε ο Τσακαλώτος – Πιέσεις από δανειστές

Ζητούν εφαρμογή όλων των μέτρων από το 2019

Ούτε λόγος για συμφωνία: Η πρόταση που κατέθεσε ο Τσακαλώτος – Πιέσεις από δανειστές

Επόμενος σταθμός… το Eurogroup του Μαΐου.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν ως τα ξημερώματα της Τετάρτης ανάμεσα στους 3 Έλληνες υπουργούς και τους επικεφαλής των θεσμών στις Βρυξέλλες, ο γόρδιος δεσμός της διαπραγμάτευσης δεν λύθηκε ούτε αυτή τη φορά.

«Η συνάντηση για την Ελλάδα με τους Θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση τελείωσε: κάναμε καλή πρόοδο, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν την Τετάρτη» έγραψε στο twitter ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, λίγη ώρα μετά το τέλος της συνάντησης στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερνής, η ελληνική πλευρά προσήλθε με τις ίδιες προτάσεις που είχε αποστείλει σε επιστολή του ο κ. Τσακαλώτος την προηγούμενη εβδομάδα-αυτές  που είχαν δημιουργήσει την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις- γεννώντας ερωτηματικά για το κατά πόσο θα μπορούσε αυτή η στάση να άρει το αδιέξοδο.

Συγκεκριμένα, η πρόταση του κ. Τσακαλώτου ήταν:

•    μείωση της προσωπικής διαφοράς κατά 0,7% του ΑΕΠ και ταυτόχρονα τη μείωση το 2019 κατά 0,3% του ΑΕΠ του αφορολόγητου και κατά 0,7% το 2020

•    Εναλλακτικά, αν οι θεσμοί επιμείνουν στην πλήρη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, η ελληνική πλευρά ζητεί αυτό να γίνει σε δύο χρόνια, το 2019 και το 2020.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top