Πώς θα σας φαινόταν αν θα μπορούσατε να δείτε στην οθόνη του κινητού σας τηλεφώνου ή του tablet, όλες τις νεότερες ειδήσεις για τις κυβερνητικές δράσεις: προσλήψεις, επιδόματα, προγράμματα, αλλαγές στη δημόσια διοίκηση; 

Αν το είχατε… ευχηθεί, το Μέγαρο Μαξίμου έκανε την ευχή σας πραγματικότητα με την εφαρμογή Infogov!

Mάλιστα, δίνεται η δυνατότητα στο χρήση να ενεργοποιήσει όποιον τομέα τον ενδιαφέρει και να δέχεται ειδοποιήσεις στο κινητό ή το tablet, κάθε φορά που υπάρχουν μεταβολές-νέες εγγραφές. Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι το Infogov δεν περιορίζεται σε δημοσιεύσεις, αλλά επισυνάπτονται και τα σχετικά links.

Η ιδέα της κυβερνητικής αυτής πρωτοβουλίας, όσο και η εφαρμογή της εύχρηστης εφαρμογής ανήκει στον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη: «Η εφαρμογή Infogov για smartphones και tablets έχει στόχο την άμεση ενημέρωση των πολιτών για το παραγόμενο κυβερνητικό έργο. Το Infogov παρέχει πληροφορίες για όλους τους τομείς κυβερνητικής πολιτικής, δίνοντας έμφαση σε δράσεις και πολιτικές που ήδη εφαρμόζονται. Ταυτόχρονα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «θα μπορεί να λειτουργεί και ως αρχειακό υλικό των κυβερνητικών δράσεων. Αφού πέρασε μια περίοδος δοκιμαστικής λειτουργίας, μπαίνει πια σε επίσημη λειτουργία από σήμερα».

Η εφαρμογή χωρίζεται σε 10 τομείς: Εργασία και Κοινωνική Ασφάλιση. Παιδεία. Υγεία. Ανάπτυξη και Οικονομία. Κοινωνική Αλληλεγγύη και Πρόνοια. Περιβάλλον και Ενέργεια. Αγροτική Ανάπτυξη. Πολιτισμός και Αθλητισμός. Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση. Άλλα θέματα.

Ενδεικτικά:

•    Στο κεφάλαιο, «Εργασία και Κοινωνική Ασφάλεια», ο πολίτης μπορεί να βρει χρηστικές απαντήσεις για τον ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ, ακόμη όμως και πιο ειδικά θέματα, όπως για τις αιτήσεις όσον αφορά τις παιδικές κατασκηνώσεις ή την οικονομική ενίσχυση άνεργων ναυτικών.

•    Στον τομέα της Παιδείας, τα περισσότερα άρθρα αφορούν σε προσλήψεις εκπαιδευτικών, αντιστοίχως και σε εκείνον της Υγείας για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, ακόμη  όμως και για την επέκταση υπαρχουσών δομών Υγείας.

•    Στην ανάρτηση, «Ανάπτυξη και Οικονομία», θα βρει κανείς χρηστικά νέα για τα ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, επίσης τις νεότερες ειδήσεις για το θέμα του εξωδικαστικού μηχανισμού. Θέματα για τους άνεργους αλλά και τους πρόσφυγες μπορεί να διαβάσει κανείς στο κεφάλαιο, «Κοινωνική Αλληλεγγύη και Πρόνοια», ενώ όλα τα τελευταία νέα για τους δασικούς χάρτες, τα ρέματα, τα απόβλητα και την ενέργεια -όλα είναι συγκεντρωμένα στο «Περιβάλλον και Ενέργεια».

•    Οι αγρότες θα εστιάσουν στο κεφάλαιο «Αγροτική Ανάπτυξη», ενώ στο «Πολιτισμός και Αθλητισμός» τα πιο πρόσφατα θέματα είναι το Πάρκο Τρίτση, Μέγαρο Μουσικής, ΑΕΠΙ, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Σε ειδική… υποκατηγορία είναι και ο Αλέκος Φλαμπουράρης και συγκεκριμένα, ό,τι έχει απασχολήσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα kathimerinotita.gov.gr. Μαζί με όλες τις αλλαγές σε κινητικότητα, προσλήψεις συμβασιούχων, υπερωρίες και αποσπάσεις, βρίσκονται στο κεφάλαιο «Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση».

Τα περισσότερα, τέλος, από τα «Άλλα Θέματα» σχετίζονται με την πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Tags: