Που συμφωνεί και που διαφωνεί ο Μητσοτάκης με τους άλλους αρχηγούς της αντιπολίτευσης

Κοινά σημεία απέναντι στην κυβέρνηση αλλά διχάζει το ζήτημα των εκλογών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Όλοι συμφωνούν ότι η κυβέρνηση ευθύνεται για τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση. Διαφωνούν όμως στο αίτημα για εκλογές…

Κυριάκος Μητσοτάκης και Σταύρος Θεοδωράκης συμφώνησαν για παράδειγμα σήμερα  σε όλα με εξαίρεση το αίτημα για πρόωρες εκλογές που ζητά σταθερά η ΝΔ αλλά δεν προτάσσει το Ποτάμι. Ωστόσο για την οικονομία, τη διαπραγμάτευση, τις μεταρρυθμίσεις σε δημόσια διοίκηση, παιδεία και υγεία και στην απόδοση δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού διαπίστωσαν ταύτιση απόψεων.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, συζητήθηκαν το μεγάλο κόστος που πληρώνουν ήδη οι πολίτες από την πολύμηνη καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης: "Συμφωνήσαμε σε αυτό που νομίζω συμφωνεί κάθε λογικός άνθρωπος. Ότι η καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης δημιουργεί ανεπανόρθωτες βλάβες στο σώμα της οικονομίας και της κοινωνίας"

Αντίθετα η Φώφη Γεννηματά συμφωνεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο αίτημα για πολιτική αλλαγή:  "Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο το καλύτερο για τον τόπο".

Αύριο ακολουθεί η συνάντηση Μητσοτάκη – Λεβέντη, ο οποίος δεν ζητά εκλογές αλλά οικουμενική και υποστηρίζει ότι η αντιπολίτευση θέλει πρωθυπουργό τον Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.

 "Υπάρχει σχέδιο από την αντιπολίτευση να στέψουν πρωθυπουργό τον Γιάννη Στουρνάρα φυσικά ως μεταβατικό πρωθυπουργό προκειμένου να μην υπογράψει ο πρωθυπουργός της Αριστεράς τα σκληρά μέτρα" υποστήριξε ο κ. Λεβέντης.

Συνεχίζονται οι βολές  κατά Στουρνάρα από κυβέρνηση - ΣΥΡΙΖΑ

Και μέσα σε όλο αυτό πολιτικό “μπρα ντε φερ”, κυβερνητικά στελέχη εξακολουθούν να εξαπολύουν βολές κατά του διοικητή της Τραπεζας της Ελλάδος για τα καμπανάκια κινδύνου που εκείνος χτυπά προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση..

 "Ο Στουρνάρας θα πρέπει να λογοδοτεί για κάποια πράγματα στην κυβέρνηση" υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξυδάκης.  

“Ανώφελες οι επιθέσεις της κυβέρνησης στον Στουρνάρα, έχει την πλήρη κάλυψη του Μάριο Ντράγκι", έγραψε η γερμανική Χάντεσμπλατ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top