Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η ανακοίνωση Φλαμπουράρη για τα αεροδρόμια

«Οι ιδεοληψίες, οι εμμονές και το θέατρο πληρώνονται ακριβά από όλους τους Έλληνες» υποστηρίζει

Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η ανακοίνωση Φλαμπουράρη για τα αεροδρόμια

Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η σε «πανηγυρικούς τόνους» ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη για την ολοκλήρωση της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.   

«Είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό ότι εντός 15 ημερών και πάντως πριν από το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί η επένδυση και το ελληνικό δημόσιο θα έχει εισπράξει 1,233 δισ. ευρώ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια» τόνισε ο κ. Φλαμπουράρης.   

Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε επίσης ότι  «οι διαδικασίες είναι επίπονες και περίπλοκες λόγω των σημαντικών παραλείψεων που υπήρχαν κατά την υπογραφή της πρώτης σύμβασης από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου το 2014. Η κυβέρνηση κατέβαλε προσπάθειες να υπάρξουν αλλαγές και κυρίως σε ό,τι αφορά στους όρους για τους εργαζόμενους, στις αναγκαίες επενδύσεις για τη βελτίωση των 14 αεροδρομίων, στις ιατρικές υπηρεσίες, στη φύλαξη αλλά και στην παρουσία πυροσβεστικής δύναμης σε κάθε αεροδρόμιο. Τα πετύχαμε κι έτσι προχωράμε στην ολοκλήρωση της σύμβασης».

Το σχόλιο της ΝΔ για τις δηλώσεις Φλαμπουράρη  

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχολιάζει σχετικά με την δήλωση Φλαμπουράρη:    

«Ο κ. Φλαμπουράρης αναγγέλλει με υπερηφάνεια ότι ολοκληρώνεται πριν το Πάσχα η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

 Εκείνο που ξεχνάει είναι ότι, τα 2 χρόνια καθυστερήσεων στοίχισαν στα έσοδα του Δημοσίου, στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 Όπως ξεχνά τι έλεγαν τότε, ο ίδιος, ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί τους, που υπογράφουν την παραχώρηση» .

Η ΝΔ καταλήγει στην ανακοίνωσή της:   

«Του θυμίζουμε, λοιπόν, ότι:

Ο ίδιος διαβεβαίωνε ότι “τα λιμάνια κανείς δεν θα τα πάρει. Και το σιδηρόδρομο κανείς δεν θα τον πάρει. Και τα αεροδρόμια κανείς δεν θα τα πάρει” (15 Μαρτίου 2015, Real News)

Ο κ. Τσίπρας διακήρυσσε ότι “δεν θα επιτρέψουμε η δημόσια περιουσία και οι υποδομές να περάσουν στα νύχια του ΤΑΙΠΕΔ και των ποικιλώνυμων συμφερόντων” (23 Ιανουαρίου 2015, Ηράκλειο Κρήτης)

Ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωνε ότι “η πώληση της δημόσιας αυτής υποδομής προσβάλλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον και ως ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας” (25 Νοεμβρίου 2014)

Συμπέρασμα:

Κάνουν σήμερα εκείνα που κατήγγελλαν χθες.

Με τεράστιες καθυστερήσεις, όμως, που κοστίζουν πολύ βαριά στην οικονομία και στην κοινωνία.

 Οι ιδεοληψίες, οι εμμονές και το θέατρο που παίζουν πληρώνονται ακριβά από όλους τους Έλληνες».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top