Survivor η συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τους δημάρχους – Αποχώρησε ο Σκουρλέτης!

Απίστευτο επεισόδιο με την ΚΕΔΕ

Απρόσμενη κατάληξη  που θύμισε… “Survivor  είχε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη με την ΚΕΔE!

Στην αίθουσα βρέθηκαν όσοι δήμαρχοι, γύρω στους  50, συμμετείχαν προηγουμένως στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ , η πλειοψηφία των οποίων είναι φιλικά διακείμενη στη ΝΔ.  Κάτι που όμως δεν φάνηκε να άρεσε στον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος όταν εισήλθε στην αίθουσα υποστήριξε ότι είχε συμφωνηθεί να υπάρξει συνάντηση μόνο με το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Σκουρλέτης ήρθε μάλιστα σε αντιπαράθεση με αρκετούς δημάρχους, όπως και με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, με αποτέλεσμα να επικρατήσει μεγάλη ένταση. Χαρακτηριστικό είναι ότι  ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Ευάγγελος Λαμπάκης, είπε στον υπουργό Εσωτερικών: «Δεν θα πας πουθενά»!        

Τελικά, ο κ. Σκουρλέτης έκανε την απειλή του πράξη και αποχώρησε από την  αίθουσα,  υπό τις αποδοκιμασίες αρκετών δημάρχων, ορισμένοι εκ των οποίων τραβούσαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα τον  υπουργό Εσωτερικών, την ώρα που αποχωρούσε!

Σκουρλέτης:  Δεν είχαν πρόθεση να κάνουν διάλογο

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα ο υπουργός Εσωτερικών, επέρριψε την ευθύνη για την αποχώρησή του στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ.   

«Παρά τη συνεννόηση για συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, με το Προεδρείο και τους επικεφαλής των παρατάξεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ο κ. Πατούλης θέλησε να πρωταγωνιστήσει, για άλλη μια φορά, σε ένα επικοινωνιακό σόου δημιουργώντας συνθήκες οι οποίες δεν επέτρεψαν να γίνει κανενός είδους συζήτηση, αν και καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου».

Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε:

 «Αποδείχτηκε, όπως έγινε και με την αποχώρηση της ΚΕΔΕ από την Επιτροπή για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ότι σκοπός δεν είναι ο διάλογος. Δεν τιμά τον θεσμικό ρόλο του κ. Πατούλη η προσπάθειά του να δημιουργήσει τεχνητή ένταση στις σχέσεις της ΚΕΔΕ με την κυβέρνηση. Διαδικασίες που έχουν γίνει σεβαστές από όλους μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα από τους φορείς των εργαζομένων, αγνοήθηκαν προκειμένου να κυριαρχήσουν – μπροστά στις κάμερες κινητών τηλεφώνων - οι κραυγές».

«Να συμμετάσχει στο Survivor ή στο Χ-Factor o Πατούλης»!   

Καταλήγοντας, ο  υπουργός  Εσωτερικών αναφέρθηκε σε τηλεοπτικά reality, στα οποία κάλεσε τον κ. Πατούλη να…  συμμετάσχει:  

« Εάν ο κ. Πατούλης θέλει να συμμετάσχει σε reality, υπάρχει το «Survivor» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με την πολύ υψηλή τηλεθέαση ή το «X- Factor». Ωστόσο, η τηλεοπτική ψυχαγωγία δεν μπορεί να συγχέεται με τον θεσμικό διάλογο και την ουσιαστική συζήτηση, καθώς ευνοεί τους «μονολόγους» και τον φθηνό εντυπωσιασμό. Κι όλα αυτά, για να γίνει το χατίρι της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τακτικής της. Κρίμα!»

Βορίδης: Ό,τι δεν ελέγχουν,  το μισούν   

Δήλωση για το ζήτημα  έκανε και ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας,  Μάκης Βορίδης, ο οποίος από την πλευρά του επέρριψε την ευθήνης στον κ. Σκουρλέτη και στην κυβέρνηση.  

Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης δήλωσε:

 «Ο Υπουργός κ. Σκουρλέτης, ο οποίος προετοιμάζει την διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, αρνήθηκε να συναντήσει τους εκπροσώπους των δημάρχων, δηλαδή αιρετούς εκπροσώπους των πολιτών.

Είναι προφανής ο τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το διάλογο και τη διαβούλευση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ό,τι δεν είναι κεντρικό Κράτος, είναι εχθρικό.

 Ό,τι δεν ελέγχουν, το μισούν.

 Στεκόμαστε δίπλα στη μαχόμενη Αυτοδιοίκηση και την ΚΕΔΕ».

(φωτογραφίες αρχείου) 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top