Διαπραγμάτευση: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα – Στην Αθήνα Τουσκ και Σταϊμάιερ

Εντείνονται οι κυβερνητικές προσπάθειες σε πολιτικό επίπεδο

Κρίσιμα αναμένεται να είναι τα επόμενα 24ωρα καθώς αναμένεται να κορυφωθεί η πολιτική διαπραγμάτευση ενόψει μιας συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση.

H κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου με στόχο να κλείσουν οι τελευταίες εκκρεμότητες της τεχνικής συμφωνίας έως την Παρασκευή οπότε και συνεδριάζει το άτυπο Eurogroup στη Μάλτα.

Η κυβέρνηση επισημαίνει ότι οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, ενώ μιλούν ανοικτά για πολιτικές πρωτοβουλίες που θα ξεμπλοκάρουν όποια εμπόδια παρουσιαστούν.

Στην Αθήνα Τουσκ και Σταϊμάιερ

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη θα βρίσκεται στην Αθήνα ο Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τις δηλώσεις που θα κάνουν στη συνέχεια να αποκτούν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ιδίως στη συγκεκριμένη συγκυρία.

Επίσης, την Παρασκευή, θα επισκεφθεί την Αθήνα ο Γερμανός Πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ για επαφές με τον ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο και τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top