Διευκρυνίσεις Γαβρόγλου για 5ο μάθημα-Μειώνονται οι εισακτέοι

Προηγήθηκε αλαλούμ

Διευκρυνίσεις Γαβρόγλου για 5ο μάθημα-Μειώνονται οι εισακτέοι

Σε διευκρινήσεις αναφορικά με το αλαλούμ, που έχουν προκαλέσει οι κυβερνητικές δηλώσεις για τις αλλαγές στις εισαγωγικές εξετάσεις, προέβη από τα Ιωάννινα ο υπ. Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του Ιωάννινα και καλεσμένος του Πανεπιστημίου και των ΤΕΙ της πόλης, ο Κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα εκδοθεί υπουργική απόφαση για τη μείωση του αριθμού των εισακτέων σε ορισμένες σχολές.  Τόνισε δε, ότι η μείωση αυτή των εισακτέων θα γίνει σταδιακά, δηλαδή οι μισοί τη φετινή χρονιά και οι υπόλοιποι την επομένη.

Ερωτηθείς για το σάλο που έχει προκληθεί με την επιστροφή του 5ου μαθήματος, εξήγησε ότι αυτό ισχύει μόνο για όσους επιθυμούν να εισαχθούν σε ιατρικές σχολές. 

«Θα μπορούσε να είναι μια αρκετά σοβαρή λύση, όμως πήγαμε σε μία πιο καθαρή, μια λύση με μεγαλύτερη σαφήνεια, αυτή που σας είπα», ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, προσθέτοντας πως «ο λόγος που προχωράμε σε αυτή τη διόρθωση είναι για να προστατεύσουμε τα παιδιά από πρωτοσέλιδα που πρέπει να αγνοήσουμε».

Με διάθεση να καθησυχάσει τα ίδια τα παιδιά αλλά και τους γονείς, ο κ. Γαβρόγλου τόνισε πως το ζήτημα των αλλαγών στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα πρέπει «να το δούμε με αποδραματοποιημένο τρόπο» ενώ συνέστησε στα παιδιά «να μην επηρεάζονται από πρωτοσέλιδα, κακοήθειες και τέτοιου είδους πράγματα που θέλει να αξιοποιήσει η αντιπολίτευση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top