Έως και 25 βουλευτές μπορεί να πήραν το έκτακτο επίδομα σαν χαμηλοσυνταξιούχοι!

Αναζητούνται οι υπόλοιποι μετά τον Μπαλαούρα και τον Μηταφίδη

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά  έως και 25 βουλευτές που εμφανίζονται ως χαμηλοσυνταξιούχοι, ενδέχεται  να έχουν πάρει το έκτακτο επίδομα που καταβλήθηκε ως 13η σύνταξη τα Χριστούγεννα.

Μετά τον Μάκη Μπαλαούρα και δεύτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης,  δήλωσε ότι μπήκε στο λογαριασμό του το έκτακτο επίδομα που πήραν οι συνταξιούχοι τα Χριστούγεννα.

Απ'ότι φαίνεται όμως  οι Μπαλαούρας και Μηταφίδης δεν είναι οι μόνοι συνταξιούχοι βουλευτές που πήραν το επίδομα, όπως παραδέχτηκε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος. «Υπάρχουν κι άλλοι. Θα τους ψάξουμε» δήλωσε!

Ο πρώην βουλευτής και καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος είπε ότι είναι πιθανό να έχουν πάρει το επίδομα 20-25 βουλευτές που παίρνουν ίσως κάποιο μέρος επιδόματος και εμφανίζονται στο σύστημα ως χαμηλοσυνταξιούχοι.

«Χωρίς να φταίνε και λόγω ατέλειας νόμου μπορεί να εισπράξανε αυτό το ποσό» δήλωσε.

«Δεν σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσε να είναι και ένας βουλευτής. Αυτό συνέβη και με ένα τρόπο ο βουλευτής δεν το πήρε» δήλωσε επίσης ο κ. Πετρόπουλος.

Μηχανισμός επιστροφής του επιδόματος δεν υπάρχει, οπότε δεν υπάρχει και περίπτωση ανάκτησης των χρημάτων απο το κράτος. Όποιος τα πήρε, τα πήρε δηλαδή!

Η ΝΔ καταγγέλλει και μιλά για γκάφα ολκής. «Εκθέτει τον πρωθυπουργό και όλη την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε για τον νόμο που ψηφίστηκε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top