Για τα μέτρα και τη στάση που θα κρατήσει, όταν αυτά έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο Κώστας Ζουράρις. Οι δηλώσεις «κεραυνοί» δεν έλειψαν από τον υφυπουργό Παιδείας.

«Διαφωνώ με όλα τα μέτρα που έρχονται, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι δεν θα τα ψηφίσω», είπε στον ΑΝΤ1, συμπληρώνοντας ότι θα περιμένει να έρθει η συμφωνία. Ωστόσο, ο υφυπουργός άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της παραίτησης.

«Αποφάσισα ότι σε αυτή τη φάση πρέπει να κυβερνήσει η Αριστερά, όταν αλλάξω γνώμη θα φύγω», είπε, ενώ και σε άλλο σημείο τόνισε ότι «ανά πάσα στιγμή είμαι έτοιμος να πάρω τα πάντα που έχω πει πίσω, για το καλό της πατρίδας».

«Διαφωνώ με όλα, διότι η χώρα είναι υπό κατοχή και είναι αποικία χρέους», είπε επίσης και αναφερόμενος στα αντίμετρα δήλωσε ότι με αυτά «μπορούμε να αμβλύνουμε την υποταγή».

Σε ερώτηση για τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και τα όσα δήλωσε ότι διαφωνεί για τη ΔΕΗ, αλλά θα ψηφίσει τα μέτρα, ο κ. Ζουράρις σχολίασε: «Αυτό που έλεγε ο Κολοκοτρώνης και ο Καραϊσκάκης, "ραχούλες, ραχούλες". Όταν δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις το ιππικό μετωπικά, παίρνεις τις ραχούλες και επομένως χρονοτριβείς», και τόνισε ότι για το θέμα αυτό δεν τον υποχρεώνει κανείς να ψηφίσει: «Εγώ υποχρεώνω τον εαυτό μου, ασκώ το αυτεξούσιο και το αυτεπίτακτο».

«Οι θέσεις της κυβέρνησης είναι αριστερές, η εφαρμογή των θέσεων όμως δεν είναι»

Στην ερώτημα αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι όντως αριστερή, απάντησε ότι είναι υπουργός γιατί έκρινε ότι σε αυτή τη δύσκολη φάση της χώρας, που είναι σαν το 1941-44, να κυβερνήσει η Αριστερά. «Οι θέσεις της κυβέρνησης είναι αριστερές, η εφαρμογή των θέσεων όμως δεν είναι. Οι θέσεις του ΕΛΑΣ ήταν κερδίσουμε τους Γερμανούς, όμως οι Γερμανοί εκτελούσαν στην Καισαριανή και στο Βύρωνα», συμπλήρωσε.

Για τη χθεσινή ενημέρωση στους βουλευτές των ΑΝΕΛ

Όσον αφορά στην ενημέρωση που έκανε χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Έφη Αχτιόγλου, ο κ. Ζουράρις ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν παρών και αλλά άκουσε ότι οι δύο υπουργοί είπαν ότι οι μεγαλύτερη μείωση στις συντάξεις θα φτάσει τα 50 ευρώ και το αφορολόγητο θα είναι κλιμακωτό.

«Χθες η Αχτσιόγλου μας είπε πράγματα που πρώτη φορά τα άκουγα, καθώς η διαπραγμάτευση είναι υπό εξέλιξη. Μας είπαν και για έκτακτο Εurogroup αρχές Μαΐου, όπου θα συζητηθεί η έναρξη των συζητήσεων για τα μέτρα κατά του χρέους», συμπλήρωσε ο κ. Ζουράρις.

Ο υφυπουργός Παιδείας επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη δήλωσή του «οι Έλληνες είναι αναγκασμένοι να υφίστανται την παιδεία του Ζουράρι».

«Μα είναι δυνατόν να συγκρίνεται η παιδεία του Μητσοτάκη με την παιδεία του Ζουράρι; Η παιδεία του υπουργείου Παιδείας πρέπει να τείνει προς την παιδεία του Ζουράρι», είπε.

Tags: